És encara una reducció tímida per a les UCI, que continuen encara força plenes, però la xifra d’ingressats amb Covid als hospitals ha començat a disminuir a Barcelona. Segons l’últim balanç del Departament de Salut, el nombre d’hospitalitzats contagiats pel coronavirus va baixar aquest dimarts a 523 a la regió sanitària de Barcelona, que inclou Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac. Són 15 persones menys que 24 hores abans en una jornada sense cap mort, el que no passava des del 9 de juliol, fa gairebé un mes.

Després que es disparessin els contagis amb la cinquena onada, Barcelona encadena ara dos dies consecutius en què la pressió sobre els hospitals comença a afluixar. Entre dilluns i dimarts, 35 persones han deixat d’estar ingressades i quatre han mort (totes elles, dilluns). La xifra no era tan baixa des del 21 de juliol, però continua lluny dels nivells de fa un mes, quan es van registrar 138 persones als centres hospitalaris l’1 de juliol, abans que la propagació del virus es tornés a disparar i omplís de nou els serveis sanitaris.

En les últimes 24 hores, s’han diagnosticat 410 casos positius de Covid a la regió sanitària de Barcelona, 379 menys que dilluns. El risc de rebrot cau 80 punts a la ciutat i les dues localitats veïnes, i se situa en 683. El de la setmana del 18 al 24 de juliol era de 1.102. La taxa de propagació del virus, la Rt, continua a 0,73, per sota del valor de la setmana anterior (0,79).

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un servei municipal assistint un tràmit per Internet / Ajuntament

L’Ajuntament augmenta el servei d’ajuda amb tràmits digitals en barris vulnerables

Notícia: L’Ajuntament augmenta el servei d’ajuda amb tràmits digitals en barris vulnerables
Comparteix
Des que es va posar en marxa el programa, l'octubre del 2020, s'han atès més de 8.000 persones
Notícia: L’Ajuntament augmenta el servei d’ajuda amb tràmits digitals en barris vulnerables - Mobile
Un sanitari de l'Hospital Clínic amb mascareta, en imatge d'arxiu / Jordi Play

El risc de rebrot a Barcelona baixa fins a xifres del juny

Notícia: El risc de rebrot a Barcelona baixa fins a xifres del juny
Comparteix
Mentrestant, els hospitals segueixen contra les cordes i es repeteix la xifra rècord d'ingressats a les UCI
Notícia: El risc de rebrot a Barcelona baixa fins a xifres del juny - Mobile

Nou comentari

Comparteix