Lleuger descens dels ingressats amb Covid als hospitals de Barcelona

Quinze persones obtenen l'alta en les últimes 24 hores, quan ningú va morir pel coronavirus a la ciutat

És encara una reducció tímida per a les UCI, que continuen encara força plenes, però la xifra d’ingressats amb Covid als hospitals ha començat a disminuir a Barcelona. Segons l’últim balanç del Departament de Salut, el nombre d’hospitalitzats contagiats pel coronavirus va baixar aquest dimarts a 523 a la regió sanitària de Barcelona, que inclou Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac. Són 15 persones menys que 24 hores abans en una jornada sense cap mort, el que no passava des del 9 de juliol, fa gairebé un mes.

Després que es disparessin els contagis amb la cinquena onada, Barcelona encadena ara dos dies consecutius en què la pressió sobre els hospitals comença a afluixar. Entre dilluns i dimarts, 35 persones han deixat d’estar ingressades i quatre han mort (totes elles, dilluns). La xifra no era tan baixa des del 21 de juliol, però continua lluny dels nivells de fa un mes, quan es van registrar 138 persones als centres hospitalaris l’1 de juliol, abans que la propagació del virus es tornés a disparar i omplís de nou els serveis sanitaris.

En les últimes 24 hores, s’han diagnosticat 410 casos positius de Covid a la regió sanitària de Barcelona, 379 menys que dilluns. El risc de rebrot cau 80 punts a la ciutat i les dues localitats veïnes, i se situa en 683. El de la setmana del 18 al 24 de juliol era de 1.102. La taxa de propagació del virus, la Rt, continua a 0,73, per sota del valor de la setmana anterior (0,79).

Més informació

Nou comentari