El ritme de contagis i el risc de rebrot continuen sent molt alts, però almenys aquest últim indicador ha baixat fins a uns registres que no es veien des de finals de juny. Concretament, s’ha situat en 703 punts, quan el 29 de juny va pujar a 815 i ja no va deixar de pujar. Aquest registre, però, encara està al nivell d’alguns dels pitjors moments de les altres onades. És més, està ben lluny encara del que es considera un nivell baix (30) o un moderat (70). El cert, però, és que la tendència segueix a la baixa i que el ritme de contagis continua reduint-se. L’última setmana se n’han detectat al voltant d’un 40% menys de positius que l’anterior i la RT ja s’ha establert en 0,73.

Alhora, la pressió als hospitals es manté al màxim. Segons les dades provisionals. hi ha 538 ingressats, una vintena menys que el dia anterior. També s’han registrat 215 pacients a les UCI barcelonines durant aquest dilluns. Això suposa igualar la xifra rècord d’usuaris en cures intensives durant la cinquena onada, que ja es va registrar la setmana passada. I és que, tal com va advertir ahir la cap d’Epidemiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Magda Campins, s’estan registrant contagiats d’edats més avançades i això també complica el quadre i el temps d’estada a la UCI.

Dades Covid / Salut

Les persones contagiades a Barcelona, mentrestant, també són cada vegada més grans. De manera progressiva, la mitjana d’edat va pujant. Si fa prop d’un mes estava en 50,63 el promig d’anys de les persones positives per covid, ara la xifra ja és pròxima als 53 anys.

Nou comentari

Comparteix