Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins reclama que es mantinguin les restriccions actuals “durant tot el mes d’agost”
  • CA

La corva de la cinquena onada està a punt de doblegar-se, però alguns experts insisteixen a redoblar la cautela després que les desescalades anteriors hagin suposat autèntics maldecaps sanitaris. Qui ho ha fet avui ha estat la cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. “La desescalada hauria de ser molt més lenta perquè encara estem registrant unes xifres molt altes”, ha valorat. En el mateix sentit, ha destacat que les darreres mesures anticovid anunciades pel Govern, com el toc de queda o el tancament de l’oci nocturn, “s’haurien de mantenir” durant “tot el mes d’agost”. “Cada vegada que hem anat ràpid, hem anat malament”, ha resolt l’epidemiòloga.

En el mateix sentit, Campins ha dit que el que més li preocupa del moment de la pandèmia que travessa Catalunya és la manca de compliment de les mesures d’aïllament recomanades. “Persones que saben que tenen la covid i que no tenen símptomes o els tenen lleus incompleixen els aïllaments” quan encara el risc de transmissió “és greu”. De fet, la doctora ha recordat que la càrrega viral entre els vacunats és més alta del que inicialment es pensava i que, per tant, els contagis són més probables. Així, ha apuntat que el percentatge de persones que incompleixen les quarantenes necessàries podria estar per sobre del 40%, que era la xifra alertada pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Pel que fa a la vacunació, l’especialista de la Vall d’Hebron ha reconegut que s’estan trobant un problema amb els ciutadans que podrien haver demanat ja la cita per immunitzar-se i encara no ho han fet. Un dels principals motius perquè això estigui passant són “les vacances”, ha apuntat Magda Campins. La diferència de dies entre la primera i la segona vacuna estaria provocant que moltes persones calculin quan els tocaria la segona dosi i, preveient que seran lluny i que haurien de tornar al lloc on els van posar la primera, prefereixen deixar-ho córrer i esperar al setembre. Per solucionar-ho, ha explicat que s’està mirant de “redistribuit les vacunes” perquè aquelles persones que estiguin en una segona residència de vacances per Catalunya puguin rebre la segona dosi en una població diferent a la seva habitual.

En l’àmbit hospitalari, Campins ha pronosticat que “tal com estan les coses a atenció primària i a urgències, el creixement d’ingressos segurament s’estabilitzarà durant aquesta setmana o la que ve”. Ara bé, també ha puntualitzat que els pacients són cada vegada més grans i que la mitjana d’edat a les UCI està per sobre dels 50 anys, fet que allarga el temps d’estada a l’hospital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa