Tornen les pneumònies greus per Covid fins i tot en pacients joves

Ho ha detectat l'Hospital del Mar, que assegura que el sistema es tensionarà si no es frena l'augment de contagis

El coordinador de l’unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que el sistema sanitari es tornarà a tensionar “si no es frena” la tendència actual a l’alça de contagis. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha constatat que els ingressos pugen “de manera progressiva i significativa” i que han reaparegut les pneumònies greus, també en gent jove.

Ha explicat que en aquesta “segona onada” inicialment el perfil dels ingressats era el de gent més jove que en la primera onada i més lleus. “Però això comença a no ser veritat”, ha apuntat. Güerri ha fet una crida a la “conscienciació individual” i a evitar les conductes de risc, així com a que hi hagi “els màxims mitjans possibles” per poder rastrejar els contagis.

La cap de medicina preventiva i d’epidemiologia de Vall Hebron, Magda Campins, ja va advertir aquest dijous que l’hospital ha registrat una mitjana d’entre tres i cinc ingressos al dia per Covid-19, un ritme que no veien des de feia dos mesos. “El perfil d’edat és més jove que durant el confinament”, ha dit Campins. La mitjana d’edat és de 55 anys, mentre que abans era de 70 anys.

Més informació

Comentaris

    Pepet 24/07/2020 4:03 pm
    Els joves que vagin passant de tot, sense mascareta, amb botellons i foten l'animal pel mon. Ja sabran el pa que si dona. A mi em preocupen les persones que prenen consciència i que per culpa d'una colla de malparits de merda, tenen de sofrir-ne les conseqüències d'aquests irresponsables.

Nou comentari