Les xifres de tuberculosi es redueixen a Barcelona i s’apropen a les d’altres ciutats europees

Se n'han detectat 256 casos, un 4% menys que l'any passat

La tuberculosi es redueix lleugerament a Barcelona. És el que ha explica l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que va detectar 256 casos durant el 2018, majoritàriament en homes, i va suposar un 4,12% menys que l’any anterior (267). Els experts avisen que aquest descens lent ha de servir per “posar fi a la malaltia” mentre es millora “la vigilància, prevenció i control”. 

De les xifres de casos detectats durant l’any passat –150 homes i 106 dones– l’ASPB destaca que “ens estem apropant a les incidències que tenen la majoria de ciutats europees” en un comunicat que recull Europa Press. Les dades barcelonines detallen que la malaltia apareix en 15,8 persones de cada 100.000 habitants. 

A més, des de l’agència de salut pública defensen que és important abordar “la infecció tuberculosa latent”, que és la que afecta les persones que tenen la infecció però no han desenvolupat la malaltia. Per tractar aquest tipus d’afectats, es preparen per reforçar i ampliar el programa de cribratge de grups de risc, així com el tractament dels malalts. 

Més informació

Nou comentari