Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Indemnització de 45.500 euros per cinc mesos de retard en el diagnòstic d’un càncer

El jutjat de primera instància número 20 de Barcelona ha condemnat una ginecòloga amb consulta privada a la ciutat a indemnitzar amb 45.592 euros una pacient per un retard de cinc mesos en el diagnòstic d’un càncer de mama.

El retard es va produir perquè no es va comunicar a la pacient el resultat d’una prova,  de manera que es “va facilitar l’extensió del càncer”, i el retard ha causat seqüeles, segons la sentència.

Li van dir que no li havien pogut comunicar el resultat perquè havia canviat de telefon, però no era cert

La pacient, de 42 anys, va acudir al novembre del 2012 a la consulta perquè li feia mal el pit esquerre i s’hi notava un bony. La doctora li va fer una ecografia mamària que va revelar que la pacient tenia un nòdul de 9 per 8 mil·límetres “amb una petita calcificació”, ha explicat en un comunicat l’associació Defensor del Pacient, que ha portat la defensa de l’afectada.

La metgessa va sol·licitar una biòpsia simple, que va detectar que hi havia displàsia mamària –un estadi previ al càncer– i s’aconsellava fer-ne un estudi histològic –una biòpsia més detallada–, però no es va avisar la pacient per fer-se-la fins a l’abril del 2013, quan ella mateixa va tornar a la consulta perquè el bony li havia crescut i el muró es retreia, fet que sol indicar malignitat.

En aquesta consulta li van donar el resultat de la primera biòpsia i li van dir que no l’hi havien pogut comunicar abans perquè havia canviat de telefon, però no era cert: la pacient feia anys que no canviava de número i la seva adreça era la mateixa dels últims 17 anys.

En les proves de l’abril es va detectar que el nòdul havia crescut dels 9 mil·límetres anteriors a 14 mil·límetres i que afectava també els ganglis. La van operar al maig de 2013 i li van extirpar els ganglis afectats, de manera que li van quedar dolor crònic a l’espatlla, tumefacció al braç esquerre i dolor i pèrdua de força a la mà. Seqüeles que s’haurien pogut evitar si s’hagués actuat a temps.

Més notícies

El Clínic opera pacients de càncer renal amb una tècnica que evita pèrdues de funcionalitat

Notícia: El Clínic opera pacients de càncer renal amb una tècnica que evita pèrdues de funcionalitat
Comparteix
Gràcies a la innovació els pacients poden mantenir algunes funcions dels ronyons
Notícia: El Clínic opera pacients de càncer renal amb una tècnica que evita pèrdues de funcionalitat - Mobile

Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars

Notícia: Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars
Comparteix
L'entitat aglutina les organitzacions que ofereixen assistència als pacients i a les seves famílies
Notícia: Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa