Les universitats de Barcelona pressionen per recuperar la presencialitat

El Consell Assessor Municipal d’Universitats (CAMU), espai de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i la comunitat universitària, demana recuperar la presencialitat com més aviat millor. En un comunitat, l’òrgan mostra preocupació per les dificultats i conseqüències que planteja la reducció de l’activitat presencial als campus. Entenen la necessitat de prioritzar els criteris de salut pública però remarquen “els efectes negatius que tot plegat genera en la formació i socialització de l’estudiantat”.

Per aquest motiu, demanen a les autoritats sanitàries que es tinguin en compte aquestes conseqüències i es recuperi la docència presencial “tan aviat com les condicions sanitàries ho permetin”. A més, sol·liciten que en la tornada a les aules es prioritzi els alumnes de nou accés que encara no han pogut gaudir d’una experiència universitària “normalitzada”.

En el comunicat també remarquen el “gran esforç” fet fins ara per les universitats per disposar d’aules “segures” i mantenir l’activitat de forma digital. El CAMU s’organitza a través del plenari del consell i està integrat per la presidència –que ocupa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau–, dues vicepresidències, representants de tots els grups municipals, membres de les universitats públiques i privades, així com sis persones expertes de l’àmbit professional, acadèmic i científic.

També hi formen part, amb una persona representant, els principals sindicats d’estudiants –l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)– i de persones treballadores –CCOO i UGT– i entitats socials i veïnals, així com la Secretaria d’Universitats i Recerca i el Consell Interuniversitari de Catalunya.

Nou comentari

Més notícies
Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona / UB

La UB inclou una assignatura pionera sobre atenció a persones trans al grau de Medicina

La proposta vol començar a millorar el futur d'una atenció especialitzada inexistent avui dia
Exàmens de selectivitat celebrats al juliol al Campus Ciutadella de la UPF / David Zorrakino - Europa Press

Angoixa estudiantil per les dificultats d’arribar als exàmens a Barcelona

Milers d'estudiants pateixen per no poder arribar a temps a les proves presencials a causa del toc de queda i la limitació comarcal