Les tanques fan fora els contenidors per protegir el rei

El dispositiu de seguretat, en solfa

El dispositiu de seguretat per protegir la visita de Felip VI establert per la policia ja es comença a perfilar als voltants de l’estació de França de Barcelona. aquest és l’escenari on el monarca espanyol i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, lliuraran els premis Barcelona Week demà al matí.

Aquesta nit a l’avinguda Marquès de l’Argentera entre el parc de la Ciutadella, passeig Picasso i Pla de Palau han desaparegut tots els contenidors d’escombraries. Senyal inequívoc del perímetre establert policialment per evitar la construcció de barricades i evitar fogueres al mig de la via pública. Ara bé, al passeig Picasso i a Pla de palau ja hi ha les bobines amb centenars de tanques que la policia utilitzarà pel perímetre el cordó de seguretat.

El dispositiu de seguretat pública preparat pels Mossos per la visita del Borbó inclou el blindatge absolut dels voltants de l’estació de França amb unitats antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo), i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), ambdues dels Mossos. Aquest vespre patrulles de la Guàrdia Urbana i de la policia catalana protegeixen el frontal de l’estació de França i demà també s’afegiran a l’operatiu de seguretat juntament amb unitats del cos nacional de policia.

La policia s’ha preparat per respondre a les diverses convocatòries de diverses entitats organitzacions i el CDR Barcelonès que ha convocat una “benvinguda en xiulets i tots preparats per embrutar-se”. Altres entitats, com l’ANC i Òmnium han convocat una cadena humana en diversos trams a la ciutat. En paral·lel, dues entitats organitzades a través de Telegram han cridat a mobilitzar-se.

Més informació

Nou comentari