Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les superilles també suspenen a la consulta ‘Paraula de Barcelona’
  • CA

El projecte estrella de Colau, les superilles, tampoc s’escapen de les crítiques majoritàries dels barcelonins que han participat a la consulta ciutadana ‘Paraula de Barcelona’, presentada aquest matí al Col·legi de Periodistes. La iniciativa, elaborada conjuntament per la plataforma OsOigo Next i l’entitat ‘Construïm Barcelona’, conclou que el 76% dels prop de 20.000 enquestats troba innecessàries (un 48%) o bé massa radicals (un 28%) les superilles. En canvi, solament un 24% les defineix com a “adequades”.

A més, l’estudi constata que el rebuig a les superilles és més gran a mesura que augmenta l’edat dels enquestats: des del 63% de les persones més joves fins a quasi el 80% de les més grans. Per districtes, el percentatge dels qui les veuen innecessàries s’enfila fins al 56% a Sarrià-Sant Gervasi seguit per Les Corts amb un 54% i Nou Barris amb un 53%. La major etiqueta de “massa radicals” la pengen sobretot des de Les Corts (un 31%) mentre que on es veuen més adequades és a Ciutat Vella i Sant Martí, amb un 26%.

Insatisfacció similar en les alternatives al transport

D’altra banda, el transport també surt força malparat del procés d’escolta activa. De fet, el 78% de les persones consultades creu que l’Ajuntament de Barcelona no facilita -o que ho fa de manera insuficient- l’ús del transport alternatiu al vehicle privat (transport públic, bicicleta…). Un 43% diu que no i un 35% que sí ho fa però resulta insuficient. Només el 22% dels participants hi dona el vistiplau.

Per districtes, el rebuig més gran es produeix amb molta diferència a Sarrià-Sant Gervasi amb un 45% seguit per Les Corts, Horta-Guinardó i Gràcia, tots tres amb un 38% d’oposició a les polítiques del consistori en aquest àmbit. En canvi, Ciutat Vella amb un 26% és el districte on els enquestats consideren que l’Ajuntament facilita de manera suficient l’ús de transport alternatiu al vehicle privat.

La manca de seguretat i la neteja dels carrers es configuren com les assignatures pendents més rellevants per part dels prop de 20.000 participants d’aquesta consulta ciutadana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a desembre 01, 2022 | 15:00
    Mala peça desembre 01, 2022 | 15:00
    la colau està destrossant la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa