Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els tres districtes on els barcelonins tenen major percepció d’inseguretat
  • CA

Un 82% dels prop de 20.000 barcelonins que han participat a la consulta ciutadana “Paraula de Barcelona” tenen la sensació que la ciutat és cada vegada més insegura. Només un 15% no hi detecta cap canvi mentre que un 3% la veu cada cop més segura. Els qui perceben major inseguretat són les persones entre 46 i 60 anys.

Per districtes, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts i Nou Barris són els que presenten un percentatge més elevat amb un 84%. En canvi, el districte barceloní on la sensació d’inseguretat és més baixa és Gràcia amb un 75%.

Registres similars en la neteja de carrers i estat dels contenidors

En l’àmbit de la neteja, tant dels carrers com de l’estat dels contenidors, el 84% dels enquestats en aquest procés d’escolta activa està convençut que la ciutat -o el districte- està bruta (35%) o molt bruta (49%). Els qui la qualifiquen de “normal” representen l’11% mentre que el percentatge dels qui la troben neta es redueix fins a un 4%; cau fins a un esquifit 1% els qui la veuen molt neta.

Per districtes, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts ocupen el primer lloc del rànquing amb un 89%, seguit de molt a prop per Horta-Guinardó (88%). El districte on els barcelonins enquestats la veuen menys bruta és Sant Andreu amb un 81%. En qualsevol cas, cap districte baixa del 80% en aquest aspecte de la neteja i les diferències entre uns i altres són escasses atès que oscil·len entre el 81 i el 89%.

De fet, al principi de l’acte de presentació al Col·legi de Periodistes Xavier Vallhonrat, president de l’associació Construïm Barcelona, ja ha advertit que l’informe -realitzat entre el 10 d’octubre i el 16 de novembre- acrediten un “elevat descontentament” del model de ciutat per part dels prop de 20.000 barcelonins enquestats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa