Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els principals maldecaps dels barcelonins, en xifres
  • CA

La seguretat, la neteja i el preu de l’habitatge són els principals problemes dels barcelonins. Aquesta és la principal conclusió extreta de “Paraula de Barcelona”, que amb 19.224 persones s’ha convertit en la consulta ciutadana amb més participació de la història de la ciutat.

Realitzada conjuntament per l’associació Construïm Barcelona i la plataforma Osoigo Next, ha posat èmfasi en impulsar un procés d’escolta activa més enllà d’una simple enquesta combinant les preguntes a través de xarxes -Instagram i Twitter- amb les qüestions a peu de carrer. El perfil d’edat dels enquestats és de 50 anys.

Avui se n’han presentat els resultats en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on els organitzadors han subratllat que la xifra té més representativitat que les prop de 2.000 persones consultades pel baròmetre municipal. Les dades es traslladaran als grups municipals.

La iniciativa, que amb anterioritat s’ha fet a Euskadi i es repetirà a Andalusia -el precedent va ser el projecte de Playground ‘El futur és ara’ amb 45.000 propostes lliurades a Meritxell Batet el 2021-, determina de manera rotunda que el maldecap més importants dels barcelonins és la seguretat, amb un 79% mentre que la neteja ocupa el segon lloc del podi amb un 70% i el tercer lloc és pel preu de l’habitatge amb un 54%.

El 82% dels enquestats pensen que la capital catalana és cada cop és més insegura mentre que el 84% opina que Barcelona (o el seu districte) està bruta o molt bruta.

Altres àmbits consultats

D’altra banda, el 90% dels consultats creu que és necessari millorar les infraestructures de la ciutat, com ara el port, l’aeroport o les connexions en tren; el 64% d’aquestes persones consideren que la intervenció en aquest camp és urgent. A més, el 71% dels prop de 20.000 participants està convençut que Barcelona és menys atractiva que abans per a les empreses punteres o les inversions de futur mentre que el 79% no confia que els partits polítics puguin resoldre els problemes i reptes de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a desembre 01, 2022 | 14:59
    Mala peça desembre 01, 2022 | 14:59
    el principal ml de cap de Barcelona, té un nom i el sap tothom, ada colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa