Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les estades de fins 10 persones als parcs, permeses a partir d’avui
  • CA

Les passejades pels parcs podran tenir un moment de repòs a partir d’ara, perquè l’Ajuntament ha anunciat aquest dilluns al matí que, amb l’entrada en la fase 1 de la desescalada del confinament, ja es podran fer “estades”, breus, en aquests espais, on fins ara només s’hi permetia passar-hi però no aturar-s’hi. “Es tracta que les persones que caminin pels parcs puguin seure a descansar un moment sense por que els sancionin o els facin aixecar”, ha especificat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha explicat novetats que s’introdueixen ja avui però que no havien estat anunciades fins ara. “No les hem volgut fer públiques amb antelació perquè, si no, hi ha gent que comença a portar-les a la pràctica abans d’hora”, ha admès Badia. Com en totes les altres activitats que comencen a permetre’s en la fase 1, sempre estaran limitades a grups de fins a 10 persones i els membres d’aquests grups hauran de mantenir la distància de dos metres entre ells i respecte de la resta d’usuaris o portar mascareta.

Les platges, obertes per a l’esport al vespre

L’altra novetat destacable és el fet que les platges estaran obertes per a la pràctica esportiva individual a la franja de vespre-nit, de les 20 hores fins a les 23 hores, per “esponjar la del matí”, on durant el cap setmana ha tornat a haver-hi excessos en alguns moments, sobretot a la Barceloneta. “Que quedi clar que encara no estan permesos els esports col·lectius, ni l’estada a la sorra, ni el bany recreatiu, això no canviarà fins a la fase dos”, ha subratllat el regidor.

Segons l’Ajuntament, a les platges “és més fàcil que hi hagi aglomeracions” si es permet l’estada estàtica, però això no es fa al litoral el pas que sí que es fa als parcs, tot i reconèixer que “les aglomeracions sempre es poden produir i poden passar a tot arreu”. “Això pot passar, per això apel·lem a la corresponsabilitat, perquè si hi ha gent que vol avançar-se i fer ara pel seu compte el que no estarà permès fins a la fase 2, no podrem avançar col·lectivament”, ha demanat Badia. De fet, aquest cap de setmana el districte d’Horta-Guinardó ha hagut de limitar l’accés al Turó de la Rovira, a la zona dels búnquers del Carmel, perquè hi havia aglomeracions, com ja passava abans del confinament.

Demanen anar menys a la Barceloneta i més a les altres platges

Segons Badia, a Barcelona hi ha 239.000 metres quadrats de platja i aquest cap de setmana hi ha hagut una ocupació mitjana del 7%, però s’ha concentrat sobretot a les platges de la Barceloneta (Ciutat Vella), on s’ha arribat a pics del 10% i del 16% en alguns moments i hi ha hagut “sensació d’aglomeracions”, especialment a primera línia de mar. “La solució és clara, cal anar més cap a la Mar Bella i les altres platges de Sant Martí, on hi ha molt més espai”, ha demanat.

Visitar difunts

Una altra novetat que ha comunicat Badia és que a partir d’avui es permet l’accés als cementiris per anar a visitar difunts, a netejar nínxols i portar-hi flors a tothom que ho vulgui, sempre, un cop més, que no es formin grups de més de 10 persones i es mantinguin les distàncies de seguretat. “Creiem que durant la setmana no caldrà, però si detectem massa afluència el cap de setmana aplicarem alguna mesura per controlar l’aforament”, ha avisat,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa