Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El gat i la rata de la Urbana amb els banyistes a la platja
  • CA

Centenars de banyistes han tornat a practicar el bany recreatiu i s’han instal·lat a les platges de Barcelona aquest dissabte, per quart dia consecutiu des de dimecres, malgrat que està específicament prohibit de moment, mentre no s’arribi a la fase 2 de la desescalada del confinament pel coronavirus. Tant l’alcaldessa, Ada Colau, com els regidors Janet Sanz i Eloi Badia han advertit dels perills de saltar-se aquesta norma, entre els quals hi ha provocar nous brots de Covid-19 i també que simplement les autoritats sanitàries obliguin a tornar a tancar les platges, on sí que està permès nedar, fer esport individualment i caminar. Estar-se a la sorra i els banys recreatius no estan permesos perquè es considera que fomenten estades més llargues i l’acumulació de gent en un mateix punt.

En una primera franja horària –entre les 8.30 hores i les 9.30 hores, segons ha comprovat el Tot Barcelona– hi ha hagut advertiments per megafonia i també en conversa amb els usuaris de la platja, però no han tingut gens d’èxit.

No es pot dir que hi hagués autèntiques aglomeracions, i la majoria de grupets mantenien una distància suficient amb la resta de grups, però no els membres de cada colla entre ells. De fet, la majoria del que s’hi veia no eren unitats familiars o de convivència, de manera que aquests grups ja estaven aplicant de facto la fase 1, que a partir de dilluns permetrà trobades entre amics en grups de fins a deu persones. I igualment, també en la fase 1, els membres de cadascuna d’aquestes trobades hauran de mantenir-se a una distància d’entre un metre i mig i dos metres entre ells, cosa que avui tampoc feien. No cal dir que ningú portava mascareta.

“Conec les normes, però aplico la lògica”

Alguns dels usuaris de la platja asseguraven que en realitat hi havien anat a fer esport i que només estaven un moment a la sorra. “Ara vaig a nedar”, deien. Una altra noia admetia que sabia que no s’ajustava del tot a la norma, però ho argumentava: “Som perfectament conscients del que diuen les normes, la megafonia ens les ha recordat fa un quart d’hora. Però també aplico la lògica. Aquí estic mantenint la distància amb els altres grups, mentre que caminant pel passeig, amb tanta gent anant amb bici, patins i corrents, fent ziga-zagues, és impossible no acostar-se als altres. Crec que és millor que estiguem aquí asseguts sense acostar-nos massa”, ha defensat.

Fer fora la gent en temps de descompte

Davant d’aquest panorama, la Guàrdia Urbana, que té instruccions de fer una tasca “informativa, pedagògica i d’acompanyament” –segons han repetit aquesta setmana Colau i el seus regidors– ha entrat plenament en acció cap a dos quarts de deu. La unitat de la que patrulla amb un quad per la sorra ha començat a passar per les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià fent sonar el xiulet i fent aixecar la gent perquè marxés. L’èxit tampoc ha sigut del 100% –alguns banyistes feien el ronso i han continuat a la seva quan ha marxat el quad de la seva zona– però s’han buidat força. De tota manera, quedava poca estona per estar-s’hi, perquè a les deu del matí començava una de les dues franges diàries reservades per als majors de 70 anys, que són de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre.

Més notícies
Allau de banyistes a les platges de Barcelona, en una imatge captada per TV3
Colau demana “responsabilitat” per no haver de fer “passos enrere” a les platges
Notícia: Colau demana “responsabilitat” per no haver de fer “passos enrere” a les platges
Comparteix
L'alcaldessa recorda que "les aglomeracions són perilloses" perquè s'hi poden produir contagis de Covid-19
Un grup gaudint de la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta, el primer matí d'obertura. La Guàrdia Urbana els ha fet aixecar al cap d'una estona, perquè no hi feien esport / S.B.
Janet Sanz: “Si hi ha aglomeracions a les platges, ens demanaran fer passos enrere”
Notícia: Janet Sanz: “Si hi ha aglomeracions a les platges, ens demanaran fer passos enrere”
Comparteix
La tinent d'alcaldia d'Urbanisme demana "corresponsabilitat" als ciutadans per evitar que "les autoritats sanitàries" exigeixin tornar a tancar les platges
El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, en una imatge d'arxiu / ACN
Fernando Simón: “No ens agrada veure imatges com les de les platges de Barcelona”
Notícia: Fernando Simón: “No ens agrada veure imatges com les de les platges de Barcelona”
Comparteix
El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries ha assegurat que el canvi de fase de Barcelona no dependrà de "percepcions" sobre les aglomeracions al litoral
Passejants i ciclistes ocupen l'aparcament gratuït de la platja de Llevant / MDM
L’Ajuntament desmantella els aparcaments de les platges per diluir les aglomeracions
Notícia: L’Ajuntament desmantella els aparcaments de les platges per diluir les aglomeracions
Comparteix
La Guàrdia Urbana buida de cotxes els descampats que hi ha entre el Fòrum i la Nova Mar Bella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa