L’Arquebisbat es disculpa per l’acte a la Sagrada Família però en defensa la legalitat

L’Arquebisbat de Barcelona es disculpa però no es retracta. La institució eclesiàstica ha respost amb un comunicat a la polèmica generada per l’acte d’aquest dissabte a la Sagrada Família. Per una banda, demana “disculpes a aquelles persones que s’hagin sentit ferides” per una vistosa trobada de 600 persones mentre són vigents dures restriccions i tancaments de negocis.

Per altra banda, no obstant, recorda que la beatificació celebrada complia “escrupolosament totes les mesures exigides per la legislació vigent”. A més, manifesta el “desconcert” de l’Arquebisbat per “la resposta d’algunes autoritats” polítiques a una celebració que respectava “tots els requisits legals i condicions sanitàries”. “Feia setmanes, totes les institucions havien rebut una invitació a aquesta Missa”, afegeix.

La institució que encapçala el cardenal Joan Josep Omella sosté que l’activitat estava prevista des de feina un any i “ha coincidit amb un moment especialment delicat a causa de la pandèmia”. Així mateix reivindica que l’acte es podia seguir per ràdio, televisió i internet com a alternatives a la presencialitat.

Finalment, l’Arquebisbat fa un gest cap als professionals de la cultura, un dels sectors que més durament ha criticat la trobada. “Ens unim a la petició del món de la cultura i de la restauració perquè el més aviat possible es pugui reiniciar la seva activitat econòmica, amb les mesures oportunes que minimitzin el risc de contagi”, resa el comunicat. 

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys Novembre 09, 2020 | 09:28
    Si considera que es legal perquè ha de demanar disculpes, no deu estar molt segur.

Nou comentari