Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Arquebisbat es disculpa per l’acte a la Sagrada Família però en defensa la legalitat
  • CA

L’Arquebisbat de Barcelona es disculpa però no es retracta. La institució eclesiàstica ha respost amb un comunicat a la polèmica generada per l’acte d’aquest dissabte a la Sagrada Família. Per una banda, demana “disculpes a aquelles persones que s’hagin sentit ferides” per una vistosa trobada de 600 persones mentre són vigents dures restriccions i tancaments de negocis.

Per altra banda, no obstant, recorda que la beatificació celebrada complia “escrupolosament totes les mesures exigides per la legislació vigent”. A més, manifesta el “desconcert” de l’Arquebisbat per “la resposta d’algunes autoritats” polítiques a una celebració que respectava “tots els requisits legals i condicions sanitàries”. “Feia setmanes, totes les institucions havien rebut una invitació a aquesta Missa”, afegeix.

La institució que encapçala el cardenal Joan Josep Omella sosté que l’activitat estava prevista des de feina un any i “ha coincidit amb un moment especialment delicat a causa de la pandèmia”. Així mateix reivindica que l’acte es podia seguir per ràdio, televisió i internet com a alternatives a la presencialitat.

Finalment, l’Arquebisbat fa un gest cap als professionals de la cultura, un dels sectors que més durament ha criticat la trobada. “Ens unim a la petició del món de la cultura i de la restauració perquè el més aviat possible es pugui reiniciar la seva activitat econòmica, amb les mesures oportunes que minimitzin el risc de contagi”, resa el comunicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a novembre 09, 2020 | 09:28
    Serafi Bandarra i Grataconys novembre 09, 2020 | 09:28
    Si considera que es legal perquè ha de demanar disculpes, no deu estar molt segur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa