Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rebaixa el lloguer als restaurants supervivents del Port Olímpic
  • CA

Els dotze restaurants del Port Olímpic que sobreviuran en la nova etapa del recinte, un cop assumida la gestió per part de l’Ajuntament, tindran una rebaixa no especificada en el preu del lloguer del local, que ara depèn de les autoritats municipals. Ho ha anunciat aquest dimecres el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, responsable de la macroàrea econòmica del consistori. Collboni ha visitat el recinte i s’ha reunit allà amb representants del Gremi de Restauració de Barcelona i de l’associació de restauradors del Port Olímpic. Era el primer dia que aquests establiments, que tenen una terrassa generosa, obrien després del confinament per la pandèmia de Covid-19, i el tinent d’alcaldia hi ha anat per escenificar el seu suport a aquests empresaris.

Són els del moll de Gregal, on hi ha els restaurants que podran continuar treballant quan es faci la transformació del Port Olímpic, entenent que participaran del projecte per convertir el recinte en un espai amb un pla d’usos “basat en l’economia blava, els esports nàutics, una restauració de proximitat i vinculada al mar i una gestió pública sostenible”, segons recorda el comunicat d’avui de l’Ajuntament. La resta de locals, els del moll de Mestral, hauran de marxar del Port Olímpic el 31 de maig.

Com a tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de BSM –l’empresa municipal que gestiona el recinte–, Collboni ha anunciat que “per facilitar l’activitat econòmica s’ha arribat a un acord amb els restauradors del moll de Gregal per a la millora de les seves condicions econòmiques amb la rebaixa del preu del lloguer dels seus locals”. “D’aquesta manera facilitem la continuïtat de l’activitat i ajudem a salvar empreses i llocs de treball”, ha afegit. I ha fet una crida als barcelonins perquè vagin al Port Olímpic “que avui està obert com a espai d’oci i de restauració i que ja hem recuperat plenament per a la ciutat”.

Amb l’entrada en la fase 1, en el marc de la nova gestió municipal iniciada el passat 3 d’abril en ple confinament, s’ha iniciat també el procés de signatura dels contractes dels amarraments i pallols dels nous usuaris i d’aquells que continuaran al Port Olímpic.

Més notícies
Barcelona perllonga fins al 15 de maig el termini per al retorn dels locals del Port Olímpic
Notícia: Barcelona perllonga fins al 15 de maig el termini per al retorn dels locals del Port Olímpic
Comparteix
L'Ajuntament assumeix aquest divendres la gestió de la infraestructura
Els restaurants seguiran temporalment al Port Olímpic com a llogaters de l’Ajuntament
Notícia: Els restaurants seguiran temporalment al Port Olímpic com a llogaters de l’Ajuntament
Comparteix
El consistori els permetrà mantenir l'activitat durant, com a mínim, dos anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa