L’Ajuntament prepara el terreny a la demolició parcial de La Rotonda

El TSJC va donar la raó als veïns fa un any i mig: la reforma vulnerava la protecció del patrimoni

El govern d’Ada Colau prepara un pla urbanístic per fer enderrocs parcials a l’edifici modernista La Rotonda, al peu de l’avinguda Tibidabo. El gener de 2019 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó als veïns de la zona, que van alertar durant anys que la reforma vulnerava la protecció de l’immoble com a patrimoni arquitectònic. La sentència obliga a eliminar l’altell que es va incorporar a l’estructura original. La propietat, Núñez i Navarro, va fer les obres a l’empara d’un pla i una llicència elaborats pel consistori de Jordi Hereu (PSC-ICV).

“Farem un pla especial integral, com determina la sentència”, ha explicat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) a la comissió d’urbanisme d’aquest dimarts, a petició de JxCat. Ha detallat que el consistori ja està en converses amb la propietat i té previst reunir-se amb els veïns denunciants durant “les properes setmanes”, per consensuar en la mesura del possible la intervenció i el nou pla. 

El regidor Jordi Martí Galbis (JxCat) ha lamentat que l’Ajuntament no s’ha reunit amb els veïns en l’any i mig transcorregut ni s’ha determinat encara la indemnització que el municipi haurà de pagar als propietaris privats. L’edifici és una obra de l’arquitecte Adolf Ruiz Casamitjana per encàrrec del burgès Doctor Andreu, amb una ampliació posterior del noucentista Enric Sagnier i el seu fill. El projecte de remodelació va estar judicialitzat durant nou anys. 

Més informació

Nou comentari