Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament paga vuit milions a un inversor de qui no diu el nom i que ha adquirit el gimnàs Sant Pau

L’Ajuntament de Barcelona pagarà vuit milions a un inversor particular que adquirirà el solar del gimnàs Sant Pau. El consistori no ha revelat qui serà el nou propietari de l’equipament, que acull una cooperativa que atèn població necessitada i que s’havia vist en risc de desnonament en els últims mesos. Fonts de la propietat asseguren al TOT Barcelona que el comprador és Coyoacan Invest SL, de la qual és representant l’empresari audiovisual Jaume Roures.

El govern local tampoc ha concretat quin import desembutxacarà el comprador per la parcel·la, tot i que els actors d’una operació gestada a tres bandes assenyalen que l’import és superior al qual l’Ajuntament aporta. L’anterior propietat havia reclamat 14 milions al consistori per vendre-li el local. L’executiu municipal, però, havia ofert fins a 9,7 milions per fer-se amb ell.

En una roda de premsa aquest dijous, el consistori ha explicat que cedeix el dret de superfície durant 55 anys a la societat Mediaurban, vinculada a Mediapro, de Jaume Roures. Passat aquest mig segle, l’immoble revertirà a mans de l’Ajuntament i serà de titularitat pública. Mentrestant, Mediaurban s’encarregarà de reformar el gimnàs Sant Pau i construir 36 pisos de 60 metres quadrats, tots de lloguer social que es destinaran a persones sense llar i amb altres necessitats ateses per entitats socials. La gestió l’assumirà la fundació Hàbitat 3.

Els preus del lloguer voltaran entre els 400 i els 450 euros al mes, ha dit la responsable d’Hàbitat 3, Carme Trilla, que ha recalcat que el projecte és sense ànim de lucre. “És molt difícil trobar un operador que no busqui guanys. És una operació insòlita”, ha admès Trilla.

A la recerca d’un comprador

La cofundadora de Mediaurban, Maria Sisternas, ha explicat que la cooperativa del Sant Pau els va reclamar ajuda per mantenir el seu projecte i que van iniciar una recerca d’inversors i empreses per tota la ciutat. “Anem convencent al sector privat d’involucrar-se en el dret de l’habitatge. Esperem que s’animi més gent a fer-ho. Hi ha altres ciutats on hi ha capital privat disposat a fer habitatge social”, ha destacat. No s’ha concretat, però, quan es preveu que els pisos estiguin disponibles.

El propietari recuperarà la inversió per comprar l’immoble, rehabilitar-lo i edificiar a sobre sis plantes d’habitatge social després dels 55 anys en què l’Ajuntament cedeix l’ús. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha definit l’operació d'”acord virtuós”. “Aquí s’havien de fer pisos d’alt standing i el que hi haurà serà una cosa completament diferent i, a més, mantenim el Sant Pau, que és un equipament imprescindible pel Raval”, ha esgrimit el regidor.

“Guanyem sòl public, habitatge públic i, alhora, continuarà l’activitat del Sant Pau a la mateixa ubicació”, ha reblat la regidora de Drets Socials, Laura Pérez. La cooperativa del gimnàs Sant Pau, amb una tasca destacada d’atenció de gent sense llar i desfavorida durant el confinament, s’ha declarat eufòrica per l’acord.

Més notícies
Excavacions al jaciment ubicat al solar de l'actual Facultat de Geografia i Història de la UB / UB

Reobren al públic l’excavació d’un jaciment arqueològic del segle XIX al Raval

Notícia: Reobren al públic l’excavació d’un jaciment arqueològic del segle XIX al Raval
Comparteix
L'excavació només es va poder visitar virtualment l'estiu passat per la Covid i ara acollirà estudiants preuniversitaris
Notícia: Reobren al públic l’excavació d’un jaciment arqueològic del segle XIX al Raval - Mobile
La porta del gimnàs Sant Pau, al costat d'on han ruixat amb benzina una persona sense llar / D.C.

L’Ajuntament comprarà el Gimnàs Sant Pau a través de Jaume Roures

Notícia: L’Ajuntament comprarà el Gimnàs Sant Pau a través de Jaume Roures
Comparteix
Una empresa personal del director general de Mediapro adquirirà l'edifici i el consistori li recomprarà
Notícia: L’Ajuntament comprarà el Gimnàs Sant Pau a través de Jaume Roures - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a juliol 02, 2021 | 09:50
    Serafi Bandarra i Grataconys juliol 02, 2021 | 09:50
    A cas es algun "cosinet"?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa