L’Ajuntament assegura que Barcelona no està “ni de lluny en la situació de Lleida”

La regidora de Salut admet que hi hagut un repunt lleu que torna les xifres a la primera setmana de juny, que després havien baixat

El repunt detectat a Barcelona en el nombre de positius de Covid-19 implica tornar a una situació similar a la de la primera setmana de juny, però no va més enllà d’això. Aquest és el missatge llançat aquest dilluns per l’Ajuntament de Barcelona, després que aquest cap de setmana hagin transcendit dades en aquest sentit. Segons ha defensat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, s’han de diferenciar les dades sobre nous positius –confirmats per proves PCR– dels positius en anticossos –de les proves serològiques–, que indiquen que la malaltia ja ha passat.

Si només es tenen en compte les dades de les PCR, la primera setmana de juliol a Barcelona se’n van detectar 150, molt a prop dels 159 comptabilitzats la primera setmana de juny. Aquesta xifra implica un repunt perquè la segona setmana de juny s’havia passat a 139 nous casos, la tercera es va baixar a 84 i la quarta en van ser 90. I després han vingut els 150 de la primera de juliol, que representen “uns 20 casos per dia”, ha subratllat la regiodora. “Ni de lluny estem en la situació de Lleida”, ha dit Tarafa. No obstant, ha insistit en “la crida a la prudència” precisament perquè no hi hagi cap repunt més marcat que el detectat ara.

Més informació

Nou comentari