Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament adquireix un edifici emblemàtic a canvi d’una finca municipal
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i el regidor de districte de l’Eixample, Jordi Martí (Barcelona en Comú), han anunciat aquest dijous la compra per part de l’Ajuntament de Barcelona del Taller Masriera a la Fundació Privada Pere Relat a través d’una permuta amb una finca municipal del carrer Llacuna, al Poblenou (Sant Martí). En una roda de premsa davant de l’edifici, situat al número 70 del carrer Bailén, Colau ha afirmat que la finca es convertirà en un nou equipament “de proximitat” per al barri de la Dreta de l’Eixample, tot i que Martí ha advertit que necessita una rehabilitació integral.

El Taller Masriera està inclòs en el Catàleg de Protecció de Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local, i consta de planta baixa, dues plantes de pis i un soterrani, amb una superfície de sòl de 1.356 metres quadrats i una superfície construïda de 1.861 metres quadrats. Colau ha destacat que la compra de l’edifici respon a “una demanda veïnal”, i ha agraït la predisposició de la Fundació Pere Relats durant la negociació de la permuta, i que ara podrà fer créixer el seu projecte social i ampliar el seu equipament per a gent gran.

Sense diners per a una reforma necessària

L’edifici, que porta tancat des de 2009, es troba en bon estat de conservació, tot i que els Bombers de Barcelona realitzaran un estudi de l’estructura per comprovar que es troba en bon estat. “Ara mateix no hi ha diners per a la reforma”, ha admès Martí. En aquest sentit, el regidor preveu que els veïns puguin “testejar l’espai” i fer alguna activitats en ell per decidir quins usos li volen donar els veïns i associacions de l’entorn, i ha evitat avançar un calendari de reformes.

L’Ajuntament iniciarà un procés de participació per consensuar els usos i la gestió d’edifici, obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, d’estil neoclassicista i construït el 1882 com a taller de pintors i escultors. La principal característica de la finca és la seva singularitat: una recreació d’un temple clàssic amb sis columnes frontals i un jardí petit davant, i que, al llarg de la seva història, ha acollit des d’un teatre fins a una comunitat de religioses.

El president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, Jaume Artigues, ha assegurat que els veïns porten més de cinc anys reclamant la compra de l’edifici per destinar-lo a equipaments: “Ha estat infrautilitzat durant massa temps”, ha lamentat.

Més notícies
La rehabilitació del Teatre Arnau acaba de començar / XFDC
La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Notícia: La rehabilitació del Teatre Arnau, sense calendari
Comparteix
El tinent d'alcaldia Joan Subirats reconeix que la inversió depèn dels nous pressupostos 2020
Festa de reestrena de la botiga-taller El Ingenio / Ajuntament de Barcelona
El local de l’emblemàtica botiga El Ingenio, a un preu astronòmic
Notícia: El local de l’emblemàtica botiga El Ingenio, a un preu astronòmic
Comparteix
Una immobiliària anuncia la venda o lloguer del conegut taller de gegants i màscares, després de tres intents fallits de salvar-lo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa