Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tem que els ‘botellons’ tornin als carrers amb el tancament de l’oci nocturn
  • CA

L’Ajuntament ha admès que la decisió de la Generalitat de tancar de nou els locals d’oci nocturn per intentar frenar l’expansió de la cinquena onada del coronavirus pot fer que revifin les molèsties per botellons i sorolls a la nit després d’aixecar-se el toc de queda. “A les últimes setmanes havia baixat una mica a l’obrir l’oci nocturn i és esperable que ara pugui tornar”, ha reconegut el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha explicat que els equips de l’Ajuntament analitzaran aquest dimecres possibles dispositius a activar per procurar que es generin “les mínimes molèsties” al veïnat mentre discoteques i locals nocturns romanen de nou clausurats.

Per la seva banda, l’alcaldessa Ada Colau ha concretat que es reforçaran els dispositius de seguretat el cap de setmana per evitar aglomeracions a l’espai públic. Colau també ha dit que cal més presència d’agents dels Mossos d’Esquadra, una petició que ja ha traslladat al conseller d’Interior, informa ACN. L’alcaldessa ha qualificat de “molt preocupant” l’augment dels contagis de covid-19, que afecta especialment Barcelona. Colau ha dit que la pressió sobre els centres d’atenció primària és “enorme” i per això el consistori ha demanat a la Generalitat que reforci aquest nivell assistencial. Per altra banda, ha exigit al Govern “mesures immediates” per ajudar el sector de l’oci nocturn.

Badia ha afegit que l’Ajuntament estudia mesures per minimitzar molèsties “no només a les platges, sinó a tot l’espai públic per donar resposta efectiva per garantir el descans als veïns”. “Però no és senzill, perquè l’espai públic es prou comfortable a l’estiu i ara no tenim toc de queda”, ha indicat el regidor, que no ha avançat quines són les mesures que el consistori es planteja per evitar que proliferin botellons.

Badia ha opinat que la situació no és la mateixa que al juny, quan es van formar aglomeracions de gent fent festa i bevent al carrer, en especial a Ciutat Vella. “Llavors encara teníem algunes mesures de confinament local i no eren possibles viatges a l’exterior. Ara tenim menys càrrega i no tenim la presència de turistes d’altres estius, però és possible que hi hagi un ús més intensiu de l’espai públic”, ha vaticinat.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un espectacle del Cruïlla al Poble Espanyol / Festival Cruïlla
Avís d’Argimon al festival Cruïlla per evitar aglomeracions enmig de la cinquena onada
Notícia: Avís d’Argimon al festival Cruïlla per evitar aglomeracions enmig de la cinquena onada
Comparteix
El conseller adverteix que no es pot repetir la massificació que s'ha vist al festival Vida
Botellons i festa a la platja de Barcelona, la primera nit de divendres després de la fi del toc de queda / Jordi Play
Manifestació contra el soroll i els ‘botellons’ a Ciutat Vella
Notícia: Manifestació contra el soroll i els ‘botellons’ a Ciutat Vella
Comparteix
Entitats de la Barceloneta i el Casc Antic criden a tallar la Via Laietana el pròxim dimecres

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 'Botellon' = castellanada a juliol 07, 2021 | 21:59
    "Botellon" = castellanada juliol 07, 2021 | 21:59
    Trompa, borratxera, turca, torradora, entrompada, pítima / en grup, grupal, col·lectiva, etc o com en diuen en alguns llocs del País Valencià, fer un, adorar /Sant Roro, sant Rorro
  2. Icona del comentari de: :) a juliol 08, 2021 | 11:02
    :) juliol 08, 2021 | 11:02
    Ultrasons, també funciona la neteja amb manega d'aigua a pressió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa