Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’agent de la Urbana que va disparar a un sensesostre fa un mes que patrulla
  • CA

L’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar una persona sense sostre al passeig de Sant Joan de Barcelona a finals de novembre del 2020 fa un mes que torna a patrullar, segons han confirmat al TOT Barcelona fonts de la policia barcelonina. La víctima, Marjan C., segueix hospitalitzada, però ja ha sortit de la UCI i els metges no temen per la seva vida.

Fonts municipals han explicat a aquest diari que l’agent “en cap moment va ser apartat”, sinó que se’l va relegar a tasques administratives perquè els Mossos d’Esquadra, que es van fer càrrec de la investigació, li van requisar l’arma. “Al no disposar de la seva arma reglamentària no podia fer tasques operatives ni sortir al carrer perquè l’arma forma part de la uniformitat de la Guàrdia Urbana”.

Versions contradictòries

En un primer moment, la Guàrdia Urbana va al·legar que l’agent havia disparat contra Marjan “per repel·lir una presumpta agressió”, però les imatges del tiroteig que es van filtrar en les hores següents posaven en dubte la versió oficial. Els Mossos van tancar la investigació una setmana després i van enviar als jutjats l’atestat, que no aclaria si l’agent havia seguit els protocols o no.

De moment, el sensesostre és l’únic que té una causa oberta, ja que un jutjat l’investiga per atemptat contra l’autoritat. Marjan encara pot denunciar l’agent que el va disparar i la Fundació Arrels ja va anunciar que es personaria a la causa si tirava endavant. Ni la Fiscalia ni cap administració pública han denunciat l’agent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa