La Urbana es fixa de nou els ‘botellons’ i la venda ambulant com a objectius a combatre en estiu

La Guàrdia Urbana ha desplegat un dispositiu d’estiu que suposa una “intensificació” de la tasca que el cos policial ha anat realitzant des de l’inici de la desescalada, després de la recuperació dels usos intensius dels espais públics, equipaments i locals de restauració. Els objectius del dispositiu, que s’allargarà fins al setembre, seran evitar comportaments incívics com els usos intensius de l’espai públic que no respectin la normativa, evitar la venda ambulant, controlar el consum d’alcohol de manera col·lectiva, augmentar la seguretat viària i prevenir els il·lícits penals, segons ha destacat aquest divendres el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle.

El regidor ha assegurat que es treballarà en la prevenció de furts, robatoris amb violència, estrebades, actes contra les persones i tota mena d’activitats que, per la seva reiteració, siguin susceptibles de produir alarma social. Amb els Mossos d’Esquadra es realitzaran dispositius de seguretat ciutadana de lluita contra la multireincidència per detectar i prevenir fets delictius comesos reiterats. Aquests patrullatges es combinen amb efectius de paisà i uniformats i es realitzen en zones de la ciutat on hi ha una major concentració de persones i d’establiments d’oci nocturn.

Es controlarà l’ús intensiu dels espais públics i s’intervindrà de manera preferent en el control d’aquelles conductes que comportin una alteració de la convivència o la degradació de l’espai públic, mitjançant la correcció i denúncia de les infraccions relacionades amb accions incíviques com és el control del consum d’alcohol i el de substàncies estupefaents. En especial, la Guàrdia Urbana assegura que reforçarà la vigilància per evitar les molèsties per aglomeracions a l’espai públic, un fet ben visible al Born i la Barceloneta des que es va aixecar el toc de queda.

Accions als locals que reobren

Els agents també vetllaran pel compliment de la normativa dels locals de concurrència pública. Entre d’altres, es prestarà especial atenció als horaris de tancament, al control de les terrasses i vetlladors, als possibles excessos d’aforament i a les molèsties provocades pels locals i si s’escau es portaran a terme inspeccions administratives.

Un altre dels objectius serà augmentar la seguretat viària i reduir la sinistralitat tant en nombre d’accidents com de víctimes en un moment on la mobilitat a la ciutat està en uns nivells previs a l’emergència sanitària. En aquest sentit s’incrementaran els controls d’alcoholèmia, drogo-test i de velocitat. Es mantindrà l’increment del control dels vehicles de mobilitat personal d’ús comercial, en especial els bicitaxis, que circulen a la ciutat, sobretot en aquelles zones que poden generar una distorsió a la vida dels veïns i veïnes.

Pel que fa a la zona de platges, la Guàrdia Urbana mantindrà desplegat el Grup de Platges des de la seva seu situada al Passeig Joan de Borbó, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell. La Guàrdia Urbana també realitzarà més patrullatge preventiu per detectar situacions de perill a la zona forestal del Parc de Collserola. També es controlaran els abocaments il·legals i els accessos al parc d’Atraccions del Tibidabo, sobretot en dies festius.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

Abusa sexualment d’una noia i després agredeix el xicot de la víctima

La Guàrdia Urbana va acabar detenint l'agressor per abusos sexuals i lesions
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana preparant un control / Guàrdia Urbana

Enxampen un conductor begut circulant a 160 km/h per Barcelona

L'home ha acabat denunciat penalment per gairebé triplicar la velocitat màxima permesa en aquell tram