Els Mossos d’Esquadra van detenir a Barcelona entre divendres i diumenge un total 23 lladres multireincidents -quatre d’ells, menors- que acabaven de cometre robatoris violents al carrer. El desplegament policial -que s’estableix durant el cap de setmana a les zones del front marítim on es concentren gran quantitat de persones- va permetre detenir els lladres en el moment que cometien el robatori o poc després, gràcies a la descripció que les víctimes van oferir als policies.

La presència d’agents operatius especialitzats en la multireincidència va facilitar la localització i detenció dels autors dels fets que, tot i haver fugit, van ser reconeguts i sorpresos pels policies. Els detinguts haurien comès robatoris de rellotges, cadenes d’or i mòbils. Segons informen fonts policials a l’ACN, acumulen 160 antecedents policials.

Els arrestats van actuar des de divendres i fins diumenge al centre i al front marítim de la ciutat però preferentment a les zones amb una major concentració de persones i durant la franja de la nit i matinada. En aquest sentit, i d’acord amb el mapes de calor delinqüencial que són elaborats setmanalment pels analistes dels Mossos, es determina la zona on s’establiran els dispositius policials, conjuntament i coordinadament amb la Guàrdia Urbana. L’activació del màxim dels recursos policials serveix per dificultar i neutralitzar l’acció delinqüencial.

El divendres es van detenir nou persones relacionades amb quatre robatoris violents, el dissabte es van realitzar set detencions de persones que haurien participat en quatre fets més i el diumenge es van fer set detinguts més per la seva presumpta participació amb quatre robatoris.

Col·laboració de les víctimes

Dels detinguts realitzats el divendres, destaca la detenció d’un home al districte de Sant Martí que els agents van arrestar després que hagués fugit del lloc dels fets i gràcies a la descripció que va proporcionar-los a víctima. En aquest cas li van robar la bossa de mà. En una altra actuació policial, al districte de Ciutat Vella, agents de paisà van detenir tres homes que acabaven de sostreure un rellotge a un vianant. Finament, cap a les 3 de la matinada, agents de paisà van rebre l’avís d’un home a qui acabaven de sostreure-li la seva ronyonera amb el seu telèfon mòbil. Immediatament, els agents es van desplegar per localitzar els autors dels fets que van trobar poca estona després i que cadascun hauria participat en el robatori fent tasques diferents.

Dissabte a la nit es van dur a terme diferents actuacions policials que van permetre la detenció dels autors de robatoris violents. En total, es van fer set detencions, entre les quals hi ha la de tres lladres que van increpar una víctima per robar-li la seva cadena d’or al centre de la ciutat a la matinada. En aquest cas, els agents van localitzar els autors poc temps després de cometre el robatori i van quedar detinguts. Entre els tres, acumulen 35 antecedents.

Pel que fa al diumenge, els agents van detenir set lladres multireincidents per robatoris violents a la platja. En una de les actuacions els agents van detectar una baralla i en apropar-s’hi van poder comprovar que dues de les persones acabaven de sostreure una cadena d’or a un banyista a les 7 del matí. L’actuació policial va permetre restablir la situació i detenir el dos autors. En una altra intervenció policial, els agents van detenir dos lladres que acabaven d’arrencar-li la cadena d’or a una vianant. Els agents van detectar el robatori i immediatament van començar a córrer darrera d’ells per enxampar-los. En el moment de la detenció un dels assaltants va ruixar amb gas pebre a un dels agents.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / Mossos

Un home reté i amenaça de matar la seva exparella si no retira una denúncia per maltractament

La dona havia denunciat violència masclista d'aquest home fins a quatre vegades
Gent a la platja bevent, en imatge d'arxiu  / Jordi Play

Nova nit a Barcelona: més persones desallotjades per ‘botellons’ però cap denúncia

L'Ajuntament ho considera una nit tranquil·la i "sense incidències"