Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home reté i amenaça de matar la seva exparella si no retira una denúncia per maltractament
  • CA

Un veí de Barcelona va amenaçar de matar la seva exparella dijous passat, després de quedar-hi amb l’excusa de retornar-li un telèfon. L’home la va retenir i va comunicar a l’advocada de la noia que portava una navalla i que no dubtaria de matar-la sinó es retirava la denúncia per maltractament que pesava sobre ell i que ja li havia implicat una ordre d’allunyament sobre la víctima. En aquella situació, es van desplegar agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra al pis on s’estava retenint la noia, van entrar-hi i van detenir l’home. Segons informa la policia catalana en un comunicat, a més, es va garantir la integritat física de la víctima.

Tot va començar el passat dijous al voltant de les dues de la tarda. En aquell moment, l’advocada de la noia va avisar els Mossos d’una informació que tenia: l’exparella de la seva clienta havia proposat quedar amb la víctima per tornar-li un telèfon. El noi, de 23 anys i de nacionalitat espanyola, però, havia aprofitat la situació per retenir la noia i advertir-la que la mataria si avisava la policia.

Davant aquesta situació, la policia va activar el Grup d’Atenció a la Víctima i es va establir un dispositiu d’agents de paisà per localitzar l’home. Les amenaces de mort tenien suposaven un perill real, van concloure els agents. Especialment quan la noia ja acumulava fins a quatre denúncies per fets similars contra el jove.

Les hores passaven i la noia seguia retinguda. En aquell impàs, l’advocada va aconseguir parlar per telèfon amb el noi. Ell li va assegurar que mataria la noia si no es retiraven les acusacions de violència masclista, que li havien implicat ja una ordre judicial d’allunyament.

Finalment, la policia va localitzar el domicili on s’estava produint la retenció il·legal i els agents de l’ARRO van intervenir amb èxit. Se’l va detenir per infringir l’ordre de distanciament, per retenir la noia i per les amenaces de mort. El noi va passar a disposició judicial ahir mateix i el jutge va decretar-hi presó. L’arrestat tenia 13 antecedents, 9 dels quals per violència masclista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa