Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La tornada a l’escola revifa els casos de Covid-19 a Barcelona
  • CA

La tornada a l’escola ha revifat els casos de Covid-19 a Barcelona, que per primera vegada en l’últim mes ha registrat un augment del nombre de positius amb proves PCR. Segons l’Agència de Salut de Barcelona (ASPB), la setmana passada, la primera amb totes les escoles obertes, la capital catalana va registrar 1670 positius, gairebé un 20% més que la setmana anterior. 

La situació a la ciutat, encara que sota control, ha empitjorat. El risc de rebrot s’ha situat en 240 punts –el llindar que fa saltar les alarmes és 100 punts– després de créixer 70 punts respecte a la setmana anterior, mentre que la velocitat de propagació és d’1,34, la qual cosa vol dir que cada infectat n’infecta més d’un de mitjana. Pel que fa a la situació als hospitals, la setmana passada hi va haver 75 ingressos a planta i 14 a les UCI, xifres molt semblants a les registrades en l’últim mes. Les morts s’han reduït un 50% des de principis de setembre.

El departament de Salut ja havia pronosticat un lleuger repunt per la segona meitat de setembre i per això ha reactivat els cribratges massius a Barcelona, que la setmana passada van tenir lloc al Raval (Ciutat Vella) i a la Trinitat Vella (Sant Andreu), dos dels barris que acumulen major incidència del coronavirus durant els últims mesos.

La zona nord, en alerta

Les dades definitives de l’ASPB reflecteixen un augment del 40% en el nombre de casos de Covid-19 a Ciutat Vella i del 35,6% a Sant Andreu com a conseqüència dels testos realitzats per Salut. Tot i això, són els districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó els que registren un augment més important de casos, amb increments del 50% i el 61%, respectivament.

L’Eixample i Sarrià-Sant Gervasi també tenen més casos, però amb una variació menor que els districtes de la zona nord. Per contra, Gràcia i les Corts mantenen una incidència molt baixa del virus i han aconseguit reduir el nombre de casos de manera significativa. El coronavirus també va a la baixa a Sants-Montjuïc, que tot i això es manté per sobre del 200 casos setmanals per quarta setmana consecutiva.

Covid-19 a les escoles

El degoteig de casos a les escoles de Barcelona no ha parat des del començament del curs. Fins ara, el Consorci d’Educació de Barcelona ha comptabilitzat 63 grups confinats de 56 centres educatius de la ciutat –des de llars d’infants fins a instituts–, que hauran de fer quarantena durant dues setmanes després que es detectés un positiu entre els seus alumnes. 

L’escola bressol municipal Gràcia, que va tancar preventivament la setmana passada, ha estat la primera en reobrir després d’una quarantena d’una setmana perquè una educadora va donar positiu per Covid-19 a les proves prèvies a començar el curs i, tot i no haver coincidit amb alumnes o famílies, sí que havia tingut contacte amb altres mestres fora del centre, per la qual cosa l’Ajuntament va decidir confinar el centre durant un setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa