La Síndica demana que les restriccions s’apliquin de forma “proporcionada”

Vilà critica que es programin desnonaments en estat d'alarma plena crisi sanitària i social

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat que les mesures extraordinàries que es prenen per aturar la Covid-19 que afecten la mobilitat i els possibles confinaments es portin a terme de forma “proporcionada” i respectant el dret internacional. En un comunicat, la Síndica ha recordat a la ciutadania que les mesures tindran un “caràcter temporal”. A l’administració li ha demanat que quan la situació sanitària ho permeti “cal apartar el poder d’emergència i que la ciutadania pugui tornar a veure garantit plenament el seu dret a mobilitat”.

D’altra banda, ha criticat el passat dilluns es programessin desnonaments en diferents barris de la ciutat. “No entenem com en un estat d’alarma com el que estem vivint es pugui deixar persones al carrer”, ha apuntat.

La Síndica ha demanat també que les mesures que es prenen han de respectar els drets humans i no poden comportar deixar enrere els col·lectius més vulnerables. Per això, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que es garanteixin els drets a la protecció social i a la no discriminació i que aposti per mantenir l’atenció sanitària a la gent sense llar, gent gran i altres col·lectius vulnerables.

Amb tot, Vilà ha fet una crida a la ciutadania a actuar “amb responsabilitat i a continuar limitant al màxim la mobilitat personal i l’activitat social”. Ha valorat que només així els contagis no augmentaran al ritme “frenètic” de la darrera setmana. “La prevenció i l’aïllament social són avui les millors eines per garantir la salut comunitària”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari