Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica de Barcelona denuncia problemes per contactar amb el 010

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha denunciat aquest dilluns els problemes dels ciutadans per contactar amb el telèfon 010 i ha recordat a l’Ajuntament que ha de garantir el servei “en un context difícil” marcat per les conseqüències de l’emergència sanitària del coronavirus.

En un comunicat, Vilà ha admès que la situació és “força complexa” i ha reconegut que s’han fet esforços per prestar un servei amb “necessitats creixents” i que la mateixa situació dificultava contractar i formar nous treballadors. No obstant això, la síndica ha constatat que al mes de juny encara hi havia ciutadans que tenien problemes per contactar amb el 010 i remarca que ho han de poder fer “sigui l’horari que sigui”. Per exemple, continua la síndica, en hores punta no es deixava l’opció de deixar un missatge ni tampoc s’informava que les línies estaven ocupades. Vilà explica que durant l’estat d’alarma s’ha impulsat la tramitació en línia però que hi ha un segment de la població que degut a la bretxa digital o d’altres motius opten per l’atenció telefònica. “Per tant, cal garantir aquest dret de la ciutadania i seguir ampliant esforços amb l’objectiu que la ciutadania pugui executar les gestions disponibles a través del 010”, conclou la síndica.

Vilà va rebre queixes de ciutadans que intentaven contactar amb el 010 des de telèfons fixos i telèfons mòbils i no obtenien resposta, ja que la comunicació es tallava en el primer to de trucada o apareixia un contestador i la línia es tallava. La síndica exposa el cas d’una ciutadana que havia de gestionar urgentment un canvi de domicili per fer el tràmit de la Renda Garantida de Ciutadania i necessitava la confirmació d’alta de l’IdCAT (identitat digital), que no podia tramitar virtualment per problemes ofimàtics.

D’altra banda, la síndica ha informat que els ciutadans també han presentat queixes per problemes per contactar amb els telèfons d’emergències de manteniment d’habitatges o edificis del parc públic de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

Més notícies

La Síndica adverteix d’actuacions policials pel confinament que estan “lluny” d’estar justificades

Notícia: La Síndica adverteix d’actuacions policials pel confinament que estan “lluny” d’estar justificades
Comparteix
Maria Assumpció Vilà alerta que s'està donant "una segona vida" a la llei mordassa que té "un futur incert" quan les sancions arribin als jutjats
Notícia: La Síndica adverteix d’actuacions policials pel confinament que estan “lluny” d’estar justificades - Mobile

La Síndica denuncia casos en què cap familiar ha pogut accedir a cerimònies de comiat a morts

Notícia: La Síndica denuncia casos en què cap familiar ha pogut accedir a cerimònies de comiat a morts
Comparteix
Maria Assumpcio Vilà recorda que s'ha de permetre el màxim de fins a 3 persones a cada cerimònia
Notícia: La Síndica denuncia casos en què cap familiar ha pogut accedir a cerimònies de comiat a morts - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa