Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família “per fi” té la llicència d’obres
  • CA

L’import rècord per una llicència d’obres a Barcelona ja és una realitat. L’Ajuntament ha aprovat la llicència d’obres de la Sagrada Família i el govern municipal ingressarà 4,6 milions d’euros, segons va avançar aquest dijous TV3. Així, després de més de 130 anys sense el permís oficial, el govern d’Ada Colau ha enllestit un formalisme que garantirà que la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família compleixi, a partir d’ara, tots els requisits necessaris. La mateixa informació, però, recorda que si l’import el facilités una entitat amb ànim de lucre el cost de la llicència s’elevaria fins als 12 milions d’euros –una quantitat que s’ha vist reduïda per la forma jurídica de la fundació–.

La tinent d’alcaldia en funcions, Janet Sanz, ha celebrat aquest divendres que “per fi” la Sagrada Família “pagarà com tothom”. La sol·licitud de la llicència d’obres es va dur a terme a principis de març. “La llicència inclou tota l’obra pendent d’execució”, ha dit Sanz, però no contempla ni la façana de la Glòria ni l’escalinata principal del temple, al carrer Mallorca, que obligaria a enderrocar diversos edificis i que ha provocat nombroses protestes veïnals. El futur de l’ampliació es debatrà amb els veïns en els pròxims mesos per explorar les diverses opcions que hi ha sobre la taula.

Fi d’una anomalia històrica

D’aquest manera, la llicència d’obres que es va sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals l’any 1885 es veu, 134 anys després, formalitzada. Una anomalia que l’encara govern amb funcions i el Patrionat de la basílica van iniciar a corregir el 2016 amb unes negociacions que, a més, aportaran altres beneficis a la ciutat. L’acord que es va fer públic l’any 2018 assegurava, a més, que els gestors de la Sagrada Família aportarien 36 milions d’euros repartits en diferents compromisos per corregir les despeses municipals que causa la construcció del temple.

D’aquesta inversió, 22 milions d’euros anirien destinats a millorar el transport públic, 7 a l’accessibilitat del metro a l’estació de Sagrada Família, 4 a la reurbanització de l’entorn i els últims 3 al manteniment de l’espai públic i la neteja. 

Amb tot plegat, la Fundació manté que la data per acabar les obres sigui l’any 2026, quan se celebrarà el centenari de la mort de l’arquitecte Antoni Gaudí, detalla la informació de la televisió pública catalana. 

Més notícies
La Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros com a llicència d’obres
Notícia: La Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros com a llicència d’obres
Comparteix
La tinent d'alcaldia Janet Sanz anuncia en un míting electoral l'import del permís més car de la història de la ciutat
Ampli acord per legalitzar la Sagrada Família malgrat la ‘patata calenta’ de la façana de la Glòria
Notícia: Ampli acord per legalitzar la Sagrada Família malgrat la ‘patata calenta’ de la façana de la Glòria
Comparteix
Els vots de BComú, PDECat, Cs i PP han donat llum verda al pacte pel quan la catedral de Gaudí es regularitza a través de dos plans urbanístics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa