Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros com a llicència d’obres
  • CA

El govern d’Ada Colau ha anunciat aquest dijous, en un míting electoral de Barcelona en Comú davant la Sagrada Família, que la junta constructora del temple haurà de pagar 4,5 milions d’euros a l’Ajuntament en concepte de llicència d’obres. Es tracta d’un tràmit pendent de regularitzar des que Gaudí va començar a construir la catedral modernista fa 133 anys. 

“S’han acabat els privilegis, avui anunciem que la Sagrada Família pagarà la llicència més important de la història de la ciutat”, ha anunciat la tinent d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz. L’Església catòlica pagarà “com tot déu” per fer obres, ha insistit. L’ara també número 3 de la llista dels comuns ha recordat que el pacte amb el temple, anunciat a la tardor, inclou a més 36 milions d’euros d’inversió a mig i llarg termini per millorar el barri. L’acte de campanya davant del monument ha comptat també amb els arquitectes Josep Bohigas i Carme Ribas.

Janet Sanz en un míting electoral davant la Sagrada Família / BComú

Janet Sanz en un míting electoral davant la Sagrada Família / BComú

La regidora ha recordat que les llicències més cares que havia cobrat fins ara l’ajuntament, per al centre comercial Diagonal Mar i l’hospital Sant Pau –que van costar 1,8 i 1,9 milions respectivament–, quedaran àmpliament superades. L’acord també inclou compromisos per part de l’Ajuntament, com els canvis urbanístics que el plenari municipal va aprovar aquest febrer. Els veïns de l’entorn, però, es queixen que el pacte no aborda una de les polèmiques més delicades, que és la construcció de la façana de la Glòria per sobre el carrer Mallorca i que comportaria expropiacions i enderrocs a la vorera del davant. 

Sanz ha reconegut que el cost inicial que els tècnics havien calculat era encara més alt, 12 milions d’euros, però en tractar-se d’un equipament públic i una entitat sense ànim de lucre, la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família ha tingut una bonificació del 65%. La Sagrada Família va demanar formalment la llicència a l’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa