Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Interpol i el CNP enxampen dos fugitius centre-americans amagats a Barcelona

Feina d’orfebreria de la Interpol i, sobretot, del grup 2 de Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Policia del Cos Nacional de Policia (CNP). Els agents d’aquesta brigada altament especialitzada han detingut sengles fugitius centre-americans que s’amagaven a Barcelona. Un era hondureny i l’altre veneçolà, de caire perillós, i s’enfronten a penes que sumen fins a 60 anys de presó als seus estats d’origen.

El primer d’ells, de nacionalitat hondurenya, tenia pendent una ordre internacional de detenció en vigor des del 10 de novembre d’enguany, emesa pel Jutjat de Lletres Penal d’Hondures, amb competència en matèria d’extorsió, per un delicte “d’associació il·lícita d’organització criminal dedicat al tràfic de drogues, extorsions i assassinats”. Els càrrecs es remunten a l’agost del 2017, quan portaven a terme aquestes pràctiques delictives en el departament hondureny de Francisco Morazán.

El detingut estava a les ordres de funcionaris policials del destacament de la Policia Militar de l’Ordre Públic del barri de Buenos Aires, liderada per un ex policia. Per aquests fets s’enfronta a una pena màxima de 30 anys de presó.

El segon fugitiu, detingut igualment a Barcelona i de nacionalitat veneçolana, tenia en vigor una ordre internacional de detenció emesa el 26 de setembre de 2019 pel Centre de Justícia Penal Federal de Mèxic pels delictes de “tràfic d’éssers humans i explotació sexual”.

Els fets van passar a Mèxic l’any 2017, quan el fugitiu va captar, va traslladar, va allotjar i va explotar sexualment dues víctimes de nacionalitat veneçolana, aprofitant-se de les seves situacions de vulnerabilitat derivades de la situació social i econòmica en la qual es trobaven. Els oferia treball de models i l’única finalitat era l’explotació sexual, de la qual es va beneficiar econòmicament quan va aconseguir traslladar-les de país. Per aquests fets s’enfronta a una pena màxima de 30 anys.

Més notícies

Europol i CNP desarticulen una trama de tràfic de persones a Barcelona

Notícia: Europol i CNP desarticulen una trama de tràfic de persones a Barcelona
Comparteix
La investigació es va encetar l’abril de 2019 i ha requerit un operatiu de més d’un centenar d’agents
Notícia: Europol i CNP desarticulen una trama de tràfic de persones a Barcelona - Mobile
La Policia Nacional ha detingut un membre de la màfia calabresa a Barcelona / CNP

Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa

Notícia: Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa
Comparteix
Dos anys d’investigacions permeten al CNP enxampar un “vangelo” de l’organització mafiosa
Notícia: Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo de quien es mi puta madre a desembre 06, 2020 | 15:11
    Luisnomeacuerdo de quien es mi puta madre desembre 06, 2020 | 15:11
    Pot ser que la Interpol faci ve la seva feina.... però la Polizia NaZional no! Sempre van a cavall dels altres... deu ser cosa de la farlopa que es carden per la tocha...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa