Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Europol i CNP desarticulen una trama de tràfic de persones a Barcelona
  • CA

Vint i vuit detinguts. Aquest és el balanç provisional de l’operatiu del Cos Nacional de Policia, coordinat per l’Europol, que ha permès desarticular a Barcelona una organització dedicada al tràfic de persones. Les víctimes, bàsicament de nacionalitat bengalí, eren traslladades a diferents estats europeus que han col·laborat en desmuntar la trama. La policia acusa els arrestats de delictes contra els drets de ciutadans estrangers, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

La investigació, encetada l’abril del 2019, ha desembocat en un gran operatiu de més d’un centenar d’agents, amb deu entrades i escorcolls en habitatges i locals dels ara investigats. Els caps de l’organització “creaven” vincles de paternitat entre els ciutadans bengalís, nacionalitzats a Espanya per residència, i ciutadans de la mateixa nacionalitat amb residència irregular a l’Estat espanyol. L’entramat cobrava a canvi dels papers falsos entre 8.000 i 20.000 euros.

En els escorcolls, la policia ha requisar una quantitat ingent de documentació falsa com ara DNI, passaports, contractes de treball o certificats de residència així com instrumental per falsificar. També han decomissat diners en efectiu i joies per un valor aproximat superior als 50.000 euros i una “important quantitat de divisa estrangera”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa