Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat posa ventiladors a les escoles per combatre l’excés de calor

El curs escolar començava a Barcelona amb moltes associacions de famílies queixant-se de les condicions en què es trobaven les aules on els seus fills i els mestres havien de fer classe. Temperatures molt altes i sense aire condicionat, amb termòmetres que han arribat a marcar 40 graus com és el cas de l’Escola Auró a l’Eixample, com han demostrat famílies amb fotografies. Fins i tot van fer un manifest signat per un centenar d’AFA d’escoles de la ciutat en què reclamaven al Govern mesures urgents per garantir unes condicions mínimes en aquest inici de curs, on per cert, la calor encara s’allargarà molts dies segons les previsions.

La Generalitat porta ventiladors a corre-cuita

El Departament d’Educació ha reaccionat i ha començat a distribuir ventiladors a les escoles i instituts amb mñes necessitats per atenuar la calor. Segons ha avançat TV3, es repartiran aparells entre aquest dijous i divendres en aquells centres on s’ha detectat una exposició a temperatures més altes. Ara bé, la Generalitat no ha concretat de quins centres es tracta, però sí que ha deixat clar que el repartiment es farà en funció de “criteris tècnics”.

A més, la Generalitat també prendrà mesures a llarg termini basant-se en les conclusions d’un estudi que fa la UPC sobre les condicions a les aules. Abans, però, es faran obres en alguns centres per mitigar la calor, “petites intervencions” com ara la instal·lació de tendals o persianes. Tot plegat hauria d’estar enllestit a la primavera, quan tornarà la calor.

A Barcelona, segons recorden les AFA, és el Consorci d’Educació és qui té la competència i qui ha de garantir el confort tèrmic dels centres educatius. Sigui com sigui, algunes escoles s’han avançat i els pares portat ventiladors. És el cas de l’Escola de la Concepció, a la Dreta de l’Eixample, La iniciativa ha sorgit de les famílies, que han estat les que han comprat els aparells.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Estem en bones mans a setembre 08, 2022 | 17:51
  Estem en bones mans setembre 08, 2022 | 17:51
  Encara com no els han fet fer uns vanos a classe de manualitats.
 2. Icona del comentari de: Pobres nens, tractats com besties a setembre 08, 2022 | 18:17
  Pobres nens, tractats com besties setembre 08, 2022 | 18:17
  Ni al Senegal passa aixó. Cambray, i tu ben fresquet, oi malparit.
 3. Icona del comentari de: ProuJa a setembre 08, 2022 | 19:59
  ProuJa setembre 08, 2022 | 19:59
  Ens governen autèntics ximplets. Però on estem vivint? A un país tercermundista o Europa?? Aquests ara es voldran carregar els nanos com van fer amb els avis a les residències?? Aquests ineptes es mereixen el pitjor que els hi pugui passar.
 4. Icona del comentari de: Observador a setembre 09, 2022 | 03:16
  Observador setembre 09, 2022 | 03:16
  Els polítics son tots uns ineptes. Motiu?. Doncs perquè una persona que val no es dedica a la política; aixó queda per als inútils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa