Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Avís meteorològic per aquest cap de setmana
  • CA
Amb la col·laboració de

Aquesta setmana, diverses escoles de Barcelona veien com la temperatura a les seves aules arribava a límits difícils de suportar per als infants i els mestres, que han arrencat el curs escolar aquesta setmana. Algunes clases han arribat a registrar temperatures superiors als 40 graus, com mostren les imatges difoses per les associacions de famílies.

Cap de setmana de xafogor

Doncs bé, la calor i la xafogor no marxen encara. Les previsions apunten que a la costa la temperatura tornarà a fregar o superar lleugerament els 30 graus, i naturalment, anirà acompanyada d’una sensació tèrmica de calor potent. I és que si bé el termòmetre ha baixat un o dos graus de mitjana, la humitat a la ciutat ha pujat, i això ha intensificat una xafogor que ens acompanyarà des d’ara i durant tot el cap de setmana.

Si ens fixem en Barcelona, les màximes més elevades s’esperen entre diumenge, Diada Nacional de Catalunya i manifestació als carrers de la ciutat a les cinc de la tarda, i dimecres, 14 de setembre, jornades en les quals els termòmetres es mouran al voltant dels 30 o 31 ºC. Però no us confieu! L’elevada humitat associada als vents de mar ens regalarà la sensació de xafogor de 36 a 39 en alguns moments centrals del dia.

Segons el Meteocat, podríem començar a veure la llum després d’aquest repunt del dia 14. La temperatura començaria a baixar de forma lenta durant la segona meitat de la setmana vinent, a partir de dijous. Però recordeu que encara falten molts dies i el panorama pot canviar. De moment, però, el que tenim assegurat és un nou cap de setmana de suades i de sensació d’esgotament per la forta xafogor… Així que si heu de fer plans, tingueu en compte que siguin en zones considerades refugis climàtics, o en tot cas, que us pugueu remullar una mica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa