Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Indignació a les aules barcelonines per la calor: classes a més de 40 graus
  • CA

L’inici del curs escolar s’ha vist marcat per la forta calor a Barcelona. La situació límit que es viu en algunes aules -on s’han arribat a registrar temperatures superiors als 40 graus– ha portat més d’un centenar d’associacions de famílies i de direccions de centres educatius de la capital catalana a signar un manifest per reclamar mesures urgents a les autoritats.

Segons informa Betevé, els signants del document -que va adreçat al Consorci d’Educació de Barcelona- denuncien que la comunitat educativa “pateix situacions constants de risc per a la seva seguretat i salut” i alerten que durant aquest inici de curs s’han detectat casos de “lipotímies o cops de calor” provocats per les temperatures extremes en algunes escoles.

En aquest sentit, tant les famílies com els centres educatius reclamen una actuació immediata que permeti contrarestar aquestes fortes temperatures i l’elaboració d’un pla per adaptar les escoles i garantir la renovació de l’aire de les classes.

Cal tenir en compte que el curs escolar d’enguany ha arrencat una setmana abans de l’habitual, una situació que està deixant temperatures rècord en centres com l’Escola Auró, on aquest dimarts es van superar els 40 graus en algunes de les aules.

“Batem rècords de calor a les aules! Mentre la majoria d’edificis públics estan a 27°, tenim a infants i mestres dins d’aules que passen dels 40°!”, denuncien des de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Auró, que apel·la directament al conseller d’Educació, Josep González Cambray, per demanar si hi ha alguna mesura prevista per contrarestar aquesta situació de calor extrema.

Actuacions prioritàries

El Consorci d’Educació de Barcelona té detectades des del curs passat gairebé una quarantena d’escoles i instituts de la capital catalana on durant el curs passat es van superar els 30 graus en alguna ocasió, una temperatura molt per sobre del límit que estableix la normativa vigent. Entre aquests centres, l’ens va marcar que calia realitzar actuacions prioritàries en almenys quinze escoles per reduir la calor a l’interior de les aules.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa