Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat demanarà que Barcelona passi a fase 3 abans de finals de setmana
  • CA

Barcelona passarà a fase 3 de la desescalada abans de finals de setmana, segons ha anunciat aquest diumenge el president de la Generalitat a la conferència de presidents. El Procicat ho aprovarà aquest dilluns per demanar-ho al ministeri de Sanitat, segons han indicat fonts de Presidència i de Salut. No s’ha concretat quin dia es faria el canvi, però no s’arribarà en fase dos al diumenge 21, que és l’últim dia dia de desescalada, ja que el dilluns 22 comença la ‘nova normalitat’ a tot l’estat.

Aquesta decisió, que també s’aplicaria a Lleida si no hi ha cap canvi d’última hora, implica dues coses: que es canviarà de fase abans de les dues setmanes de rigor entre fase i fase fins ara i que no es passarà directament de fase 2 a ‘nova normalitat’, com va insinuar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, divendres. Així es posaria punt final a un procés de desconfinament que s’ha anat accelerant a mesura que es consoliden les dades que indiquen la disminució de nous contagis de Covid-19 i víctimes mortals de la pandèmia.

Divendres, tant l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, van retreure a la conselleria de Salut que no hagués pres aquesta decisió de demanar el canvi de fase ja la setmana passada, per poder-la aplicar aquest dilluns, 15 de juny, de cara a permetre els desplaçaments de Sant Joan de manera esglaonada, ja que molts barcelonins possiblement voldran marxar a altres regions sanitàries per a la revetlla i si no es pot fer fins dilluns 22 pot haver-hi un col·lapse.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa