Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni critiquen Salut per deixar Barcelona a la fase 2
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat la decisió del departament de Salut de mantenir Barcelona en la fase 2 del desconfinament i ha reclamat que la conselleria estudiï permetre l’avenç a la fase abans del cap de setmana de Sant Joan. “Estem preparats i demanem que s’autoritzi com més aviat millor”, ha dit. El departament que dirigeix Alba Vergés ha decidit aquest no recomanar el canvi de fase de Barcelona i la seva àrea metropolitana per precaució.

Fonts de la conselleria han explicat que necessiten “uns dies més per veure com evoluciona l’epidèmia” i que, si tot segueix com fins ara, proposaran “canviar de fase abans del cap de setmana vinent, amb el qual es compliria la reclamació de Colau. El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha assegurat que Barcelona “està preparada” per al canvi de fase i està convençut que el mateix dilluns es podria haver fet.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, també ha criticat la postura de la Generalitat i ha assegurat que el govern municipal no comparteix la decisió. “La ciutat compleix els criteris tècnics i garanties sanitàries per seguir avançant”, ha dit Collboni en una piulada. “Demanem una rectificació i que es traslladi al ministeri de Sanitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa