Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona i Lleida podrien anar directament a la ‘nova normalitat’ i saltar-se la fase 3
  • CA

Embolica que fa fort. El triangle de declaracions desconcertants per a la població respecte de la desescalada del confinament per la Covid-19 ha tornat a tenir un episodi remarcable aquest divendres. Primer, la conselleria de Salut ha anunciat que encara no veu clar que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 dilluns que ve i no ho ha demanat avui: ha deixat la porta oberta a reavaluar-ho a mitja setmana per fer el canvi de fase abans del cap de setmana previ a a revetlla de Sant Joan, que es preveu amb una gran mobilitat i que serà possiblement quan molta gent voldrà anar a la segona residència, i fins que no s’entra en la fase 3 no es pot canviar de regió sanitària.

Després han saltat Ada Colau i Jaume Collboni. Alcaldessa i primer tinent d’alcaldia han criticat la decisió de Salut perquè “les dades són bones” i no veuen bé deixar els desplaçaments de Sant Joan per a l’últim moment.

I poc després ha entrat en escena el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que no ha descartat que es permeti que Barcelona i Lleida avancin a la fase 3 a mitjans de la setmana que ve si ho demanen. “En principi no està previst, però si en algun moment ho demanen, ho estudiarem com sempre fem”, ha dit. Salut ja ha avançat aquest divendres que preveu fer la petició per tal que aquestes dues regions passin a la tercera etapa abans del cap de setmana que ve si l’evolució de la pandèmia és “l’esperada”. De moment, Sanitat ha autoritzat que Girona i Catalunya Central passin a la fase 3 dilluns.Illa ha recordat que les comunitats poden decidir allargar el període de durada de les fases però ha insistit que a partir del 21 de juny decau l’estat d’alarma i que, per tant, acaben les restriccions de mobilitat.

‘Nova normalitat’ el 21 de juny

El ministre ha concretat també que en el cas que aquests o altres territoris no hagin avançat a fase 3 abans del 21 de juny, se saltaran aquesta etapa i passaran directament a la ‘nova normalitat’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa