Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat demana quatre anys de presó per a un detingut en una manifestació contra Jusapol
  • CA

El jutjat d’instrucció 31 de Barcelona ha acordat obrir judici oral a un jove detingut per una manifestació al setembre de 2018 a la Via Laietana, convocada contra la concentració el mateix dia del sindicat policial Jusapol, i per a qui la Fiscalia i la Generalitat –com a acusació particular– demanen condemnes de fins a cinc anys i mig de presó.

En els escrits d’acusació la fiscal demana dos anys de presó per un presumpte delicte de desordres públics, tres anys i mig per un presumpte delicte d’atemptat i una indemnització de 1.560 euros a un agent dels Mossos d’Esquadra per presumptes lesions. La Generalitat sol·licita una condemna de quatre anys i nou mesos pels mateixos delictes, a més d’una indemnització de 1.549 euros a l’agent.

La Fiscalia assegura que l’acusat, al costat d’un grup de manifestants contraris al sindicat policial “i mogut per la intenció de trencar la seguretat i la pau pública, van ser adoptant una actitud cada vegada més bel·ligerant” contra els agents antiavalots que separaven les dues protestes. Assenyala que els manifestants van llançar “ous, globus i bosses amb pols de colors” al cordó policial, cosa que veu com un risc per a la integritat dels agents. L’escrit de la fiscal també recull que l’acusat va usar una bandera, lligada a un pal, “per emprendre contra els agents“. El manifestant hauria ferit un mosso al canell, de manera que reclama una indemnització .

L’advocada de la Generalitat recull les mateixes acusacions en el seu escrit, i considera que les pintures que els manifestants van llançar als agents “van provocar problemes de respiració” i van inutilitzar el seu material de protecció, perquè no podien veure a través de les viseres dels cascos.

El grup de suport a l’acusat, Marcel Absolució, ha defensat en un comunicat aquest dimecres que quan el jove estava en la protesta “entre els milers de manifestants que hi havia en aquell moment a Via Laietana, va rebre les càrregues que la policia estava efectuant”. Han explicat que en Marcel va ser detingut cinc mesos després a Badalona (Barcelona), i han criticat que “es tracta d’un judici polític, en el marc de la macrocausa contra l’independentisme i un nou intent de desmobilitzar i destruir les vides de joves militants d’esquerres i independentistes”.

Acusació particular de la Generalitat

Aquest mateix dimecres, la conselleria de Presidència de la Generalitat ha subratllat en un comunicat que, en els procediments judicials relacionats amb actuacions dels Mossos, “la iniciativa jurídica correspon als lletrats de el Departament d’Interior”.

“Els advocats de el departament d’Interior que representen els agents de el cos de Mossos d’Esquadra tenen l’obligació ineludible de garantir-los assistència jurídica i exercir la seva defensa”, i ha defensat el dret de tots els funcionaris a tenir aquesta garantia si pateixen una agressió mentre treballen.

Per la seva banda, la Conselleria d’Interior s’ha referit a la Llei que regula els serveis jurídics de la Generalitat, citant l’apartat que estipula que “aquests funcionaris han d’actuar d’acord amb les directrius de l’advocat de la Generalitat”, i ha descartat que sigui el Departament qui dóna directrius als advocats.

Més notícies
La Generalitat multa amb 600 € vint manifestants per un tall de trànsit contra el judici del Procés
Notícia: La Generalitat multa amb 600 € vint manifestants per un tall de trànsit contra el judici del Procés
Comparteix
Els Mossos els van aplicar la 'llei mordassa' durant la jornada de vaga general del 21F
El mosso Jordi Arasa en una actuació a Gràcia, durant el confinament / D.C.
Un comandament dels Mossos acabat d’ascendir, condemnat a presó pel desallotjament de plaça Catalunya
Notícia: Un comandament dels Mossos acabat d’ascendir, condemnat a presó pel desallotjament de plaça Catalunya
Comparteix
Jordi Arasa és inspector i cap de l'ARRO de la policia catalana des del març | L'Audiència considera que la seva actuació va ser "injustificada"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa