Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia demana fins a 8 anys i mig de presó per a la xarxa dels narcopisos del Raval
  • CA

La fiscalia de Barcelona demana entre set i vuit anys i mig de presó per a 58 presumptes integrants d’una banda que gestionava narcopisos i punts de venda de droga al barri del Raval de Barcelona, ​​trama que va ser desarticulada l’octubre de l’any passat en una macrooperació dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana anomenada Bacar.

[r:1]

En els respectius escrits d’acusació, el ministeri públic ha detalla que aquest presumpte grup de narcotraficants va estar actiu almenys entre els mesos de febrer i octubre del 2018, i que distribuïa principalment cocaïna, crack, heroïna i MDMA –éxtasis–, però també haixix i marihuana al districte de Ciutat Vella.

Els acusats presumptament “conformaven un entramat dedicat a ocupar il·lícitament pisos i locals del districte amb la finalitat de vendre substàncies estupefaents, bé en punts de venda, llocs on els consumidors podien adquirir les substàncies i consumir fora, bé en narcopisos, on després de comprar les substàncies estupefaents havien de consumir-les obligatòriament a l’interior”.

La base de l’organització descrita per la fiscalia estava formada per treballadors, que feien torns als pisos per ser-hi les 24 hores del dia; els responsables dels pisos, que controlaven la quantitat de droga en cada punt i portaven la comptabilitat; els caps de domicili, que recaptaven els guanys, resolien conflictes i buscaven nous pisos per ocupar; i els subministradors, que aconseguien les substàncies i les “cuinaven”.

Els caps de domicili tenien, segons la fiscalia, un “continu contacte telefònic” amb la resta d’integrants de la trama, de manera que en les converses utilitzaven termes com blanca, tou, tronchi, cronchi, cervesa, cafè o torrada per referir-se als diferents tipus de droga.

Els acusats presumptament “formaven part de cèl·lules o grups” que es relacionaven entre ells, de manera que l’organització no era estanca, sinó mòbil, segons els interessos personals de cadascun dels membres i segons les necessitats apreciades pels caps.

La fiscalia considera que nou dels acusats eren els responsables de dirigir les diferents cèl·lules que operaven al Raval i la pena més alta que demana és de vuit anys i mig per a un d’ells perquè, a més de presumptament traficar i formar part de l’organització, tenia una arma de foc.

Del total d’acusats, 16 són a la presó provisional, i tots ells s’enfronten a entre set i vuit anys de presó per presumptes delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Més notícies
Ciutat Vella ha arribat a tenir 60 narcopisos oberts alhora
Notícia: Ciutat Vella ha arribat a tenir 60 narcopisos oberts alhora
Comparteix
Se n’han tancat 170 des de mitjans del 2017 | Els Mossos d'Esquadra consideren desactivat el fenomen
Veïns del Raval demanen canvis legislatius per evitar nous ‘booms’ de narcopisos
Notícia: Veïns del Raval demanen canvis legislatius per evitar nous ‘booms’ de narcopisos
Comparteix
La plataforma Acció Raval demana a les institucions que no s'oblidin de les causes del fenòmen després del tancament de la majoria dels locals conflictius
Un detingut i 4 narcopisos tancats en una operació al Raval
Notícia: Un detingut i 4 narcopisos tancats en una operació al Raval
Comparteix
Operació dels Mossos i la Guàrdia Urbana en dos edificis del carrer Reina Amàlia, un dels quals era conegut com "la narcofinca" pels veïns
Set detinguts en una operació conjunta per desmantellar 4 narcopisos de cop
Notícia: Set detinguts en una operació conjunta per desmantellar 4 narcopisos de cop
Comparteix
Mossos i Guàrdia Urbana han desplegat 50 agents durant el dispositiu al Poble-sec i Sant Antoni
El pla de xoc a Ciutat Vella ha permès tancar 101 narcopisos
Notícia: El pla de xoc a Ciutat Vella ha permès tancar 101 narcopisos
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han detingut o investigat més de 400 persones aquest 2018, la majoria per furts i apropiacions indegudes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: risa de país a octubre 02, 2019 | 14:32
    risa de país octubre 02, 2019 | 14:32
    Encara rai que no són independentistes, si no els condemnen 60 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa