La fiscalia demana fins a 8 anys i mig de presó per a la xarxa dels narcopisos del Raval

Ha presentat l'acusació contra els 58 integrants de la banda desarticulada l'octubre de l'any passat

La fiscalia de Barcelona demana entre set i vuit anys i mig de presó per a 58 presumptes integrants d’una banda que gestionava narcopisos i punts de venda de droga al barri del Raval de Barcelona, ​​trama que va ser desarticulada l’octubre de l’any passat en una macrooperació dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana anomenada Bacar.

[r:1]

En els respectius escrits d’acusació, el ministeri públic ha detalla que aquest presumpte grup de narcotraficants va estar actiu almenys entre els mesos de febrer i octubre del 2018, i que distribuïa principalment cocaïna, crack, heroïna i MDMA –éxtasis–, però també haixix i marihuana al districte de Ciutat Vella.

Els acusats presumptament “conformaven un entramat dedicat a ocupar il·lícitament pisos i locals del districte amb la finalitat de vendre substàncies estupefaents, bé en punts de venda, llocs on els consumidors podien adquirir les substàncies i consumir fora, bé en narcopisos, on després de comprar les substàncies estupefaents havien de consumir-les obligatòriament a l’interior”.

La base de l’organització descrita per la fiscalia estava formada per treballadors, que feien torns als pisos per ser-hi les 24 hores del dia; els responsables dels pisos, que controlaven la quantitat de droga en cada punt i portaven la comptabilitat; els caps de domicili, que recaptaven els guanys, resolien conflictes i buscaven nous pisos per ocupar; i els subministradors, que aconseguien les substàncies i les “cuinaven”.

Els caps de domicili tenien, segons la fiscalia, un “continu contacte telefònic” amb la resta d’integrants de la trama, de manera que en les converses utilitzaven termes com blanca, tou, tronchi, cronchi, cervesa, cafè o torrada per referir-se als diferents tipus de droga.

Els acusats presumptament “formaven part de cèl·lules o grups” que es relacionaven entre ells, de manera que l’organització no era estanca, sinó mòbil, segons els interessos personals de cadascun dels membres i segons les necessitats apreciades pels caps.

La fiscalia considera que nou dels acusats eren els responsables de dirigir les diferents cèl·lules que operaven al Raval i la pena més alta que demana és de vuit anys i mig per a un d’ells perquè, a més de presumptament traficar i formar part de l’organització, tenia una arma de foc.

Del total d’acusats, 16 són a la presó provisional, i tots ells s’enfronten a entre set i vuit anys de presó per presumptes delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Més informació

Comentaris

    risa de país 02/10/2019 2:32 pm
    Encara rai que no són independentistes, si no els condemnen 60 anys

Nou comentari