Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia demana 27 anys de presó per matar un home a trets a Baró de Viver

La fiscalia demana 27 anys de presó per als dos acusats per la mort a trets d’un home de 42 anys, Eduardo Colmena, a la plaça Baró de Viver de Barcelona el 22 de desembre del 2018. Sobre les 22 hores d’aquell dia, la víctima va sortir de casa a passejar cap a la plaça esmentada i els dos acusats es van dirigir cap a ell. La dona va donar una arma de foc al seu marit, qui va disparar dos trets contra la víctima –un al cap i un al tòrax– i li va causar la mort.

El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i un altre de tinença il·lícita d’armes. També reclama una indemnització de 730.000 euros per a diversos membres de la família del mort. El judici, amb jurat popular, començarà el proper dilluns. En concret, la petició de la fiscalia és que els acusats abonin 300.000 euros a la viuda, 250.000 a la filla menor d’edat, 60.000 al pare i 40.000 euros per a cadascun dels tres germans.

Els acusats tampoc podran acostar-se a menys de 1.000 metres al domicili de la família de la víctima, ni als seus llocs de feina, així com tampoc establir comunicació verbal, telefònica o telemàtica durant 10 anys. La fiscalia assegura que la víctima “no va tenir cap oportunitat de defensar-se de l’atac rebut”. Afegeix que cap dels acusats tenia llicència per tenir una arma del calibre 38 especial.

Segons consta a l’escrit, la família dels dos acusats, que són parella, tenien mala relació amb la família de la víctima, qui havia interposat denúncies contra el principal acusat. La darrera d’aquestes denúncies la van presentar la víctima un dia abans de l’homicidi i en aquesta assegurava que l’acusat l’havia amenaçat de disparar-li un tret.

El succés va generar diversos incidents al barri, ja que un grup de veïns va entrar a la casa del que consideraven l’homicida i hi van provocar un foc. També es van fer manifestacions per reclamar justícia per a la víctima. Finalment, els dos acusats van ser detinguts a Roquetas de Mar (Almeria) un mes després.

Més notícies

Detenen els presumptes assassins d’Eduard Colmena, l’home mort a trets a Baró de Viver

Notícia: Detenen els presumptes assassins d’Eduard Colmena, l’home mort a trets a Baró de Viver
Comparteix
Els detinguts són Pedro Muñoz, conegut per les seves constants baralles amb la víctima, i la seva dona

El veí mort del Baró del Viver havia denunciat el presumpte assassí 24 hores abans

Notícia: El veí mort del Baró del Viver havia denunciat el presumpte assassí 24 hores abans
Comparteix
Mossos d'Esquadra encara no han fet cap detenció

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa