La Favb creu que “no té sentit” cobrar la taxa de residus al rebut de l’aigua

Veu "intolerable" l'augment del preu de les factures d'Agbar i exigeix una rectificació

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) ha demanat aquest dijous a Aigües de Barcelona (Agbar) que rectifiqui la pujada del rebut de l’aigua que han constatat, i que ho faci sense esperar reclamacions, ja que consideren que “és intolerable”. Sobre el cobrament de la nova taxa de residus, que s’inclou al rebut de l’aigua, la Favb creu que aquest mètode “no té sentit”.

En un comunicat aquest dijous, l’entitat ha opinat que Agbar ha de rectificar per “l’obligació que té una empresa que gestiona en exclusiva un servei públic i que, a més, gasta milions d’euros fent publicitat del seu caràcter social”. Pel que fa a la nova taxa de residus municipal, la Favb creu que no té sentit que s’apliqui al rebut de l’aigua, així que ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que l’elimini d’aquesta factura i s’implementi de “manera més coherent” .

“La taxa ha de sortir del rebut del cicle de l’aigua i ha d’estar associada a un canvi en la recollida de residus més eficient en termes ecològics, que generi un incentiu a qui minimitza la quantitat de residus i fa una bona selecció dels mateixos”, ha manifestat la Favb mitjançant un comunicat. “El moment triat per a la implantació de la nova taxa tampoc no ha estat el més adient”, ha criticat la federació.

L’alcaldessa Ada Colau ja ha pressionat Agbar perquè retorni els diners.

Més informació

Nou comentari