Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fapac defensa ubicar l’escola Entença a la Model
  • CA

La Federació d’Associacions de Mars i Parells d’Alumnes de Catalunya (Fapac) s’ha sumat a la demanda de les famílies de l’escola Entença de Barcelona, que actualment ocupa de manera provisional l’Escola Industrial, d’ubicar de manera definitiva l’equipament dins del recinte de la Model. En un comunicat aquest dilluns, la federació ha rebutjat l’actual proposta de l’administració, que planteja situar el centre educatiu en els Jardins de Paula Montal, un espai que considera “insuficient” per a un centre de dues línies i la modificació de les quals implicaria, a més, alterar una zona verda consolidada.

En aquest sentit, ha exigit tant al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) com a l’Ajuntament de Barcelona que es concreti de manera immediata una ubicació definitiva per al centre, a més de donar resposta a les necessitats d’escolarització del barri de l’Eixample de Barcelona, on hi ha una “falta de plaça pública tant en primària com en secundària”.

Emplaçament original

Les famílies de l’Escola Entença van presentar el passat juny una reclamació davant l’Ajuntament de Barcelona demanant el trasllat definitiu del centre a l’antiga Model i no als Jardins de Paula Montal. En el comunicat, recordaven que les instal·lacions de l’antiga Model eren l’emplaçament originalment assenyalat per a l’escola des del moment de la inauguració.

A més, remarcaven que ja fa quatre anys que els prop de 200 alumnes que té l’escola són en mòduls pròxims a una subestació elèctrica “de grans dimensions”, que impedia que el recinte pogués acollir de forma permanent l’escola per “la impossibilitat de garantir la seguretat i integritat física de la mainada”.

Nou retard

Segons explicaven les famílies, amb anterioritat a l’actual estat d’alarma sanitària estava previst que el nou curs s’iniciés en unes instal·lacions provisionals ubicades al recinte de la Model, però l’aturada d’obres els ha abocat a un nou retard. El consistori ha admès la demora però manté l’aposta per ubicar de forma definitiva l’escola als Jardins de Paula Montal. 

“Mentrestant, a la Model, s’ubica una altra escola, la Xirinacs, que mai es va contemplar que tingués aquest emplaçament”, denunciava Mariona Puigdellívol, presidenta de l’Associació de Famílies d’Infants de l’Escola Entença. “Entre unes coses i altres els nostres fills i filles hauran canviat tres vegades la localització de la seva escola”, afegia Puigdellívol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa