La dona de Mainat, traslladada a Wad-ras per conflictes amb altres recluses

Justícia detalla que es va barallar al pati i va rebre una esgarrapada

Nou capítol en el serial judicial sobre Ángela Dobrowolski, la dona del productor televisiu Josep Maria Mainat acusada d’intentar assassinar-lo. Estava empresonada a Can Brians des de principis d’any però ara Serveis Penitenciaris ha preferit traslladar-la al centre barceloní de Wad-ras després de diversos conflictes amb altres recluses i de lesions lleus.

Segons ha avançat la Cadena SER i ha confirmat al TOT Barcelona el departament de Justícia, el trasllat va ser efectuat aquest dijous al matí. Oficialment, l’argument principal és que canvia de penal “per evitar relacions tòxiques entre internes”. No obstant, també seria degut a diverses ferides detectades a Dobrowolski i sense aclarir completament. Justícia concreta el cas d’una “enganxada amb una altra interna al pati” que li hauria causat “una esgarrapada” a l’ex del productor. La SER cita també marques de cops lleus i de talls amb vidres.

En qualsevol cas, el departament sosté que trasllada a la reclusa “per trencar amb aquestes relacions”, en referència a la baralla del pati, una decisió que situa com a “procediment habitual a tots els centres” penitenciaris.

Precisament la setmana passada Drobowolski havia rebut bones notícies del seu procés judicial. Els metges forenses que han analitzat el cas han posat en qüestió quina podia ser la causa de la hipoglucèmia que va patir Mainat, que s’havia atribuït a una injecció d’insulina. Podria haver estat, segons sanitaris que van atendre’l, conseqüència d’un producte per aprimar-se. L’Audiència de Barcelona no ha accedit, però, ha arxivar el cas com demanava la defensa i hi haurà més diligències judicials.

Més informació

Nou comentari