Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge deixa en llibertat la dona de Mainat però li imposa una ordre d’allunyament
  • CA

El titular del jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona ha decidit refermar la llibertat provisional d’Ángela Dobrowolski, la dona del productor Josep Maria Mainat. El magistrat ha acordat també mantenir obligació de compareixença periòdica davant l’autoritat judicial, així com imposar-li l’allunyament mínim de 1.000 metres de Mainat i dels fills que tenen en comú, la retirada de passaport –que ja ha estat aportat– i la prohibició de sortida del territori nacional, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La dona està acusada d’haver-lo intentat assassinar proveint-li insulina quan ell dormia, tot i ser plenament conscient que Mainat és diabètic.

Avui han declarat en seu judicial tant el denunciant com la principal investigada. Dobrowolski ha acabat de declarar a dos quarts d’una i ha estat llavors quan el jutge ha valorat la voluntat de la fiscalia, que reclamava que es modifiqués la situació de llibertat provisional de la dona. De fet, el ministeri fiscal era l’únic que sol·licitava l’ingrés a presó sense fiança, ja que l’advocada de Mainat només s’havia afegit a l’altra petició de la fiscalia: que subsidiarìament s’apliquessin mesures de control, com l’allunyament respecta a la víctima –incloent-hi els fills.

El magistrat subratlla que la dona de Mainat no ha intentat fugir del país en els tres mesos que han passat des de l’inici de les actuacions judicials, i tampoc aprecia falta d’arrelament a la ciutat. Constata que el risc de fuga no ha desaparegut en la seva totalitat, però creu que hi ha mesures que es poden prendre al marge de la presó, com ara la prohibició d’apropar-se a la víctima i als seus fills.

El jutge és conscient, diu, dels “nombrosos episodis de violència protagonitzats per la investigada respecte a la víctima i el fill menor d’aquest, fruit d’una relació anterior”. També constata que en aquest cas hi ha indicis racionals de criminalitat contra l’acusada. Per tot plegat, veu encertades les mesures d’allunyament demanades.

Declaracions de Mainat i Dobrowolski

“L’últim que volia és que els meus fills pensessin, llegissin o els diguessin que jo he demanat que la seva mare fos a la presó. A vegades em pregunten per què no sóc més agressiu amb ella, i és simplement perquè és la mare dels meus fills”, ha expressat Mainat davant les cambres en sortir del jutjat. Sobre la seva petició d’ordre d’allunyament, que el jutge ha acceptat, ha dit: “Vaig amb un guàrdia. Tinc por que em pugui passar alguna cosa”.

Mainat ha confirmat davant el jutge la mateixa declaració que va fer als Mossos d’Esquadra, i a partir de la qual es va obrir la investigació, ha afirmat: “He llegit que jo asseguro que la meva dona va intentar assassinar-me. Mai he dit això. He dit que ha passat això, he estat a punt de perdre la vida i hi ha molts punts d’aquesta nit que no veig clars, vull que s’investigui amb un bon advocat i unes bones proves pericials”.

També ha explicat que demanaran un informe psicològic sobre Dobrowolski, i sobre la nit dels fets ha dit: “Quan em vaig despertar, evidentment estava molt atordit, i l’últim que recordava fins a despertar-me era que l’Ángela estava posant-me unes injeccions. En aquell moment vaig fer una connexió òbvia“.

Uns minuts després de les declaracions de Mainat, han sortit de l’edifici Dobrowolski i el seu advocat, Jorge Albertini, que han contradit les afirmacions del productor televisiu sobre l’ocorregut en el procediment. “Falten pocs dies per a l’aniversari del meu fill i el meu marit em volia empresonar costi el que costi”, ha assegurat Dobrowolski, tot i que l’auto judicial confirmi que Mainat no ha demanat el seu empresonament.

Després d’enrecordar-se l’ordre d’allunyament, la investigada també ha qüestionat l’actitud de Mainat: “No em sembla l’actuació d’una persona que em té por, rient-se de mi quan m’amenaça”, ha recollit Europa Press a la Ciutat de la Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa