La dona de Mainat accepta una condemna de presó que queda suspesa durant dos anys

L’exdona del productor televisiu Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, ha acceptat una pena de 17 mesos de presó per trencament de mesura cautelar i violació de domicili. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que la condemna queda suspesa durant dos anys si l’acusada no comet delictes durant el mateix període. Dobrowolski va sortir ahir de presó mantenint els càrrecs que arrossega i després de passar sis mesos reclosa.

La dona va ser arrestada per la Guàrdia Urbana de Barcelona el gener passat mentre intentava entrar per la teulada del domicili de Mainat quan tenia l’ordre judicial de no acostar-s’hi. L’ordre es va dictar després que s’obrís una investigació contra ella per intent d’homicidi el juny de l’any passat.

La pena, pactada entre les parts i acordada per un tribunal de jurat abans de celebrar-se el judici, inclou que Dobrowolski tampoc podrà acostar-se a Mainat durant dos anys i set mesos. La defensa va demanar la llibertat de la dona, que era a presó des del gener, l’acusació i la fiscalia no s’hi van oposar, i la jutgessa la va deixar en llibertat provisional amb la prohibició de comunicar-se i acostar-se a Mainat, prohibició de sortida d’Espanya i personació periòdica al jutjat.

La parella té pendents diverses causes per les desavinences. Els procediments penals que hi havia oberts en el jutjat de violència sobre la dona número 5 de Barcelona, originats per denúncies creuades per coaccions, descobriment i revelació de secrets d’ella contra ell i per agressió d’ell contra ella, estan arxivats.

Nou comentari

Més notícies
Presó de Wad-ras / MMP

La dona de Mainat, traslladada a Wad-ras per conflictes amb altres recluses

Justícia detalla que es va barallar al pati i va rebre una esgarrapada
La dona de Josep Maria Mainat, Ángela Dobrowolski, arribant a la Ciutat de la Justícia, aquest matí / David Oller (Europa Press)

Els forenses posen en qüestió que la dona de Mainat l’intentés matar

L’Audiència rebutja arxivar la causa per intent d’homicidi, però crida a testificar diversos metges