Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cursa de la Mercè marcarà el retorn de les curses populars a Barcelona

L’Institut Barcelona Esports (IBE) ha fet el primer pas per recuperar la pràctica esportiva a la ciutat i ha preparat un calendari per reobrir de manera progressiva les instal·lacions esportives i l’organització de grans esdeveniments esportius que culminarà amb la celebració de la Cursa de la Mercè, que està prevista pel pròxim 20 de setembre i que donarà el tret de sortida per al retorn de les curses populars a Barcelona.

L’Ajuntament ha previst diversos escenaris en funció de com evolucioni la pandèmia i encara caldrà esperar unes setmanes per saber quina serà la proposta final per la cursa, que s’adaptarà als requeriments de les autoritats sanitàries. “L’objectiu és que el dia de la sortida tots els participants només s’hagin de preocupar de córrer“, ha explicat el regidor d’Esports, David Escudé. “La prudència i el seny” seran els factors que definiran la proposta.

Obertura per fases

Escudé ha assegurat que el procés de reobertura es farà de manera “progressiva, específica i controlada” i s’ha dividit en diverses fases que es corresponen amb la fase sanitària en la qual es trobi Barcelona en cada moment. “Estem preparats per tornar a obrir les instal·lacions i organitzar activitats de manera segura”, ha dit. Ara que la ciutat ha entrat a la fase 1, el regidor ha avançat que a partir de l’1 de juny s’obriran instal·lacions de pàdel, tenis i escalada i alguns equipaments de platja per fer nàutica, així com els parcs esportius urbans.

Quan Barcelona passi a la fase 2 es permetrà l’obertura d’instal·lacions a l’aire lliure per a esports sense contacte –atletisme, hípica, tir amb arc, escalada o esgrima, per exemple–, sempre de manera individual i sense poder utilitzar els vestidors. Amb l’arribada de la fase 3, que serà cap a finals de juny si no hi ha canvis, s’obriran cinc piscines descobertes i els 41 Centres Esportius Municipals amb mesures de control de l’aforament. Consulta aquí totes les novetats sobre la reobertura dels centre municipals d’esport.

Més notícies

L’Ajuntament frena les curses al carrer

Notícia: L’Ajuntament frena les curses al carrer
Comparteix
El regidor d'Esports assegura que "no hi ha tants corredors per a tantes curses" | Els veïns de diversos barris es queixen de talls de trànsit constants per les competicions
Notícia: L’Ajuntament frena les curses al carrer - Mobile

David Escudé: “Els espais esportius seran dels últims a tornar a obrir”

Notícia: David Escudé: “Els espais esportius seran dels últims a tornar a obrir”
Comparteix
El regidor d'Esport i del districte de Sant Martí assegura que la seva intenció és "rebaixar el nombre de festivals al Fòrum"
Notícia: David Escudé: “Els espais esportius seran dels últims a tornar a obrir” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa