Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Covid-19 crea noves tendències nupcials a Barcelona
  • CA

El primer que van fer la majoria de nuvis en esclatar la pandèmia va ser posposar el casament fins a nou avís. Amb l’arribada de la nova normalitat, algunes parelles han decidit seguir endavant amb els plans per casar-se, adaptant-los a les mesures de seguretat contra els contagis. Això ha generat noves tendències en el format dels esdeveniments i en el vestuari: les bodes íntimes amb mascaretes a joc són l’última moda a la capital catalana.

Avui per avui la normativa de l’Ajuntament de Barcelona permet bodes amb un màxim de 10 persones assistents. Totes elles han de portar mascareta en tot moment, menys en el convit. Aquesta normativa ha dividit el sector dels wedding planners: la majoria exigeix als clients complir de forma estricta les exigències sanitàries, però altres organitzadors fan la vista grossa i cada vegada guanyen més clients a l’estil “feta la llei, feta la trampa”.

Ricky Romero, director de l’oficina de Barcelona de Bodas de Cuento, explica que “la principal conseqüència de la Covid-19 ha estat que quasi totes les bodes previstes per l’any 2020 s’han ajornat a l’any 2021”. “La nostra empresa vam voler comunicar a les parelles que el millor era ajornar l’esdeveniment fins que es poguessin donar les condicions òptimes per a tothom, però hem descobert que molts weddings planners i alguns proveïdors del sector han muntat la boda dels seus clients sense cap mesura, com si no existís la pandèmia”, lamenta.  

Noves tendències nupcials

La Covid-19 no només ha sacsejat l’agenda del 2020 sinó que també ha generat noves tendències de moda nupcial. Segons el wedding planner de Bodas de Cuento, “les mascaretes passaran a ser una peça imprescindible en qualsevol vestit de boda i els gels hidroalcohòlics hauran de conviure amb el vi i el pernil quatre jotes”. 

Algunes de les mascaretes per a núvies que triomfen a Barcelona / Mimetikbcn
Algunes de les mascaretes per a núvies que triomfen a Barcelona / Mimetikbcn

Pronovias i MimetikBcn, dues firmes reconegudes de disseny de vestits de núvia, estan d’acord amb l’afirmació anterior i apunten que les mascaretes ja formen part de la vestimenta nupcial, tot i que Pronovias encara no en té de pròpies. “La demanda de mascaretes nupcials ha estat molt bona, tant a escala nacional com internacional”, afirma la Mireia Solsona, directora i propietària de MimetikBcn, una empresa catalana dedicada al disseny de vestits de núvies, que des de fa més de deu anys també ven els seus productes de forma online.

En el disseny dels vestits, ha crescut la demanda per vestits senzills que puguin modificar-se si la boda es veu obligada a canviar d’estació. Outfits que tant serveixin pel maig com pel novembre. “En els últims mesos hem detectat un augment substancial de la compra de vestits de núvia més senzills, vestits amb capes o de màniga llarga”, afirma Amandine Ohayon, la CEO de Pronovias. 

Les bodes íntimes són una solució a la normativa vigent a Barcelona / Bodas de Cuento - David Mas-Bagà
Les bodes íntimes són una solució a la normativa vigent a Barcelona / Bodas de Cuento – David Mas-Bagà

Facturació devastada

La majoria de bodes no s’han anul·lat: algunes bodes s’han celebrat en petit comitè aquest any i altres s’han ajornat a 2021. Malgrat això, el coronavirus ha tingut efectes dramàtics en la facturació de tot el sector nupcial. Com en d’altres sectors econòmics, l’alta estacionalitat dels negocis ha incrementat l’impacte de la crisi. Cristina Lázaro, fundadora de l’empresa Una Boda Original, especialitzada en regals de boda per a convidats, afirma que “la Covid-19 ha estat devastadora”: “Hem perdut tota la temporada de bodes, ja que el 90% de les que teníem previstes s’han ajornat a l’any que ve, quan tampoc sabem si podran celebrar-se”. 

“Les conseqüències pel que fa al nostre atelier físic, a Rambla de Catalunya, han estat nefastes. A causa de la Covid-19 vam haver de tancar durant més de dos mesos, coincidint amb la nostra temporada alta i amb els nivells d’estoc més elevats de tot l’any”, lamenta Mireia Solsona, de MimetikBcn. “Teníem l’agenda plena de visites i les hem hagut de posposar totes, concentrant-les en les següents setmanes”, explica. “Tot i que moltes de les nostres núvies segueixen endavant amb el casament i l’han reprogramat per l’any que ve, també n’hi ha hagut que han cancel·lat la boda”, adverteix, en referència a les comandes perdudes.

L’Anna Viñals i el Marc Morgano va casar-se fa dues setmanes amb les mascaretes MimetikBcn / MimetikBcn
L’Anna Viñals i el Marc Morgano va casar-se fa dues setmanes amb les mascaretes MimetikBcn / MimetikBcn

La pandèmia de Covid-19 ha convertit moltes decisions personals en problemes col·lectius. La tria de centenars de parelles, tant si opten per casar-se més endavant com per deixar-ho córrer, impacta de retruc en l’economia de la ciutat. Fins que arribi l’esperada vacuna contra el coronavirus, els nuvis que passin per l’altar hauran de celebrar el seu casament amb fórmules impensables fa un any. Núvies amb mascareta, convidats a compta-gotes i gel alcohòlic de regal són ara la nova normalitat nupcial a Barcelona.

Més notícies
Lent retorn de les floristes de la Rambla després de la pandèmia / MMP
La paràlisi de la Rambla frena el retorn de les floristes
Notícia: La paràlisi de la Rambla frena el retorn de les floristes
Comparteix
Només han reobert 5 de les 14 parades | Pocs passejants i un Sant Jordi calorós els fan témer una recuperació molt lenta de les vendes
Óscar Ramírez al costat de Josep Bou durant la presentació de la llista. | PP
El número 2 de Bou al·lega que es va negar a casar diverses parelles per un conflicte amb ICV
Notícia: El número 2 de Bou al·lega que es va negar a casar diverses parelles per un conflicte amb ICV
Comparteix
Fonts del PP afirmen que el fet que entre els afectats hi hagués dues lesbianes no hi va tenir res a veure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa