La CGT demana el cap d’Eloi Badia per l’assetjament masclista a Parcs i Jardins

L’assetjament masclista patit per dues treballadores de Parcs i Jardins, que ha comportat una sentència –publicada en primícia pel TOT Barcelona– contra l’assetjador que obliga l’empresa municipal a indemnitzar les víctimes, hauria de tenir conseqüències., segons la CGT. El sindicat vol que el cas comporti cessaments a nivell polític. En concret, el del regidor d’Emergència i Transició Ecològica i president de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Eloi Badia.

El sindicat, que ha acompanyat les dues víctimes durant tot el procés, ataca Badia i afirma que “no és digne del seu càrrec”. “Ha intentat des del primer moment sortir del focus i fer abandonament de les seves responsabilitats de supervisió i gestió”, critiquen. I afegeixen que està “més preocupat per la seva carrera política” que per les víctimes.

La formació sindical ha difós el comunicat després que, segons lamenten, el regidor hagi rebutjat una reunió amb ells. Segons indica la CGT, el secretari del regidor va informar el sindicat que no es trobaria només amb ells i que, en tot cas, ho faria amb tot el comitè d’empresa.

La voluntat de reunir-se amb Badia venia per la “repressió sindical” que, assegura la CGT, estan patint alguns afiliats. Concretament, la delegada d’Igualtat de la CGT, que va assessorar i ajudar les víctimes de l’assetjador –que ha estat ascendit malgrat que la sentència confirma que va assetjar les dues dones–. “Ens poden recordar a mètodes del nostre sistema penitenciari o policial”, avisa la CGT sobre l’actuació de Parcs i Jardins.

A més de Badia, la formació sindical també exigeix la dimissió del gerent de l’empresa municipal, Francesc Jiménez Gusi. Tot i ser absolt a la sentència, la CGT el considera responsable de mitigar els expedients disciplinaris de l’agressor, del trasllat de l’entorn que va testificar a favor de les agredides i de la repressió sindical” cap a la delegada d’Igualtat de la CGT.

Comentaris

    Manel de Manresa Febrer 18, 2021 | 10:16
    ... doncs passarà amb aquest regidor el que passa amb els companys d'erÑ... hi haurà una investigació 'interna' ( a porta tancada i sense trasparencia) i serà absolt dient queés mentida.
    Kolau i badia al carrer Febrer 18, 2021 | 13:26
    Cada dia que passa és demostra, que la frau kolau, és un desastre de política, i un perill per la ciutat. Però si no fot fora aquest badia, serà pitjor que el delinqüent badia, que quan no en fa una en fa una altra, i a més a més, se li nota d'una hora lluny, que no respecta la democràcia, la llibertat d'expressió, acceptant de bon grat la societat 155, extrema dreta

Nou comentari

Més notícies
L'exvigilant del metro que porta dos excompanys a judici / Jordi Play

“Em deien de puta en amunt”: judici contra dos vigilants del metro per assetjament

Una extreballadora de Securitas els acusa de difondre rumors maliciosos sobre ella i de generar un clima de sexisme permanent
L'exvigilant del metro que porta dos excompanys a judici / Jordi Play

“Em deien de puta en amunt”: judici contra dos vigilants del metro per assetjament

Una extreballadora de Securitas els acusa de difondre rumors maliciosos sobre ella i de generar un clima de sexisme permanent