Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Caixa i el Clínic signen una aliança per impulsar nous tractaments contra el càncer
  • CA

La Fundació Bancària “la Caixa” i l’Hospital Clínic han signat una aliança estratègica per impulsar la recerca biomèdica i millorar l’acompanyament als pacients i les seves famílies. L’acord, que es desenvoluparà al llarg dels pròxims cinc anys, consolida la llarga trajectòria de col·laboració entre dues entitats centenàries que “mai han perdut la seva essència fundacional: la vocació de servei a la societat i l’especial atenció als més vulnerables”, segons ha explicat el president de la fundació, Isidre Fainé.

La Caixa invertirà 6 milions d’euros que serviran per crear una unitat de recerca pionera a Europa que desenvolupa tractaments contra el càncer més personalitzats i menys agressius per uns 70 pacients anuals. També es posarà en marxa un programa d’atenció per a persones amb malalties avançades; s’incorporaran nous investigadors clínics al programa Bitrecs; i es crearà un laboratori d’innovació per potenciar la participació ciutadana en la identificació d’àrees de millora a l’hospital.

[r:1]

“L’aliança que hem signat avui suposa una millora en la qualitat de vida de les persones i ens permetrà abordar de manera integral la cura dels pacients“, ha celebrat el director general de l’Hospital Cínic, Josep M. Campistol. El centre encadena ja cinc anys com el segon hospital públic amb millor reputació de l’Estat espanyol, només superat per l’Hospital Universitari La Paz, i encapçala les llistes d’especialitats com la cirurgia general, la nefrologia, la pneumologia o la urologia.

Fainé visita uns pacients a l'Hospital Clínic / Clínic

Fainé visita uns pacients a l’Hospital Clínic / Clínic

Recerca en immunoteràpia contra el càncer

La nova Unitat per a la Recerca en Immunoteràpia del Càncer Clínic – La Caixa, que comptarà amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu i del Banc de Sang i Teixits, centrarà els seus esforços a desenvolupar la immunoteràpia cel·lular, una de les teràpies més innovadores i que ofereixen millors resultats en el tractament del càncer. L’objectiu és buscar noves vies, dins del sistema sanitari públic, de tractaments personalitzats per pacients amb càncer, ja sigui de la sang com tumors sòlids, que són resistents a les teràpies convencionals.

Serà una plataforma de recerca translacional que permetrà integrar el cicle que va de la recerca bàsica a la recerca clínica i que bàsicament accelerarà el trasllat a l’atenció al pacient dels diferents avenços de la investigació. Un equip d’experts especialitzat en immunologia, hematologia i oncologia treballarà per augmentar la capacitat de producció d’aquests tractaments cel·lulars per arribar a administrar-ne uns 100 cada any. Aquesta nova unitat obtindrà 4,5 dels 6 milions d’euros aportats per La Caixa.

Persones amb malalties avançades

Un altre dels camps que rebrà un impuls decisiu és l’atenció integral a persones amb malalties avançades, un dels programes estratègics de La Caixa, que prioritza l’acompanyament dels pacients i de les seves famílies al final de la vida. És una iniciativa que ha atès 360.000 persones a través de 42 equips d’atenció psicosocial de tot l’Estat. L’Hospital Clínic, que acumula una dècada d’experiència amb un pla propi, s’incorpora ara al programa de la fundació bancària.

“És un orgull que una institució amb el prestigi i la solvència del Clínic hagi triat el nostre programa pioner per convertir-lo en l’estàndard de l’hospital”, ha dit Fainé. Gràcies a aquesta aliança, el Clínic implementarà un equip d’atenció format per dos psicòlegs i un treballador social, que atendran els pacients amb malalties avançades i els seus familiars. També es crearà un espai d’atenció vinculat a cures pal·liatives.

Més notícies
Nou rècord de visitants al Palau Macaya de ”la Caixa”
Notícia: Nou rècord de visitants al Palau Macaya de ”la Caixa”
Comparteix
Els responsables del centre consideren que "es consolida com a motor intel·lectual de Barcelona i referent del debat per a la divulgació i la innovació"
“Criteria Caixa guanya 1.577 milions el 2018, un 8% més”, el que diu la premsa econòmica
Notícia: “Criteria Caixa guanya 1.577 milions el 2018, un 8% més”, el que diu la premsa econòmica
Comparteix
"Colonial estudia sortir de la logística i posa en venda la seva cartera de naus per 400 milions", titula Cinco Días

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa