L’Ajuntament destina 3,6 milions a controlar els turistes

La recaptació de l'impost per estades turístiques també s'inverteix en la promoció del turisme i en projectes de districte

L’Ajuntament invertirà 3,6 milions d’euros recaptats mitjançant l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) en el servei de visualització de l’allotjament turístic, en agents cívics i en l’aranya web. Per tant, la recaptació provinent de les estades turístiques anirà, precisament, per controlar l’efecte que tenen a la ciutat. El servei de visualització de l’allotjament és responsable de l'”èxit” en la lluita contra els pisos turístics sense llicència, segons el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom. L’aranya web és el següent mecanisme emprat per controlar els allotjaments turístics, ja que permet comprovar si tenen llicència o no. Finalment, els agents cívics treballen a barris on la pressió turística és considerable – Ciutat Vella, Sagrada Família i Barceloneta en són alguns exemples – i tracten de garantir el bon comportament dels turistes a Barcelona.

L’IEET recapta cada any 30 milions d’euros, dels quals, per primera vegada, l’Ajuntament en rebrà el 50%. L’altra meitat serà per la Generalitat, que abans es quedava amb el 66%. Al novembre el consistori va rebre el segon pagament de la recaptació de l’impost, que es destina a la promoció del turisme – 4 milions -, al control del turisme i a projectes de districte. “A través de la taxa turística estem recuperant espais pels barris“, afirma el regidor Colom. 

Més informació

Nou comentari